COPIII SUNT AFECTAȚI DE DATORIILE PĂRINȚILOR

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani din cadrul Universității Wisconsin (Madison), citați de descopera.ro, susțin că unele tipuri de datorii, cum ar fi creditele ipotecare și creditele pentru educație, sunt legate de o mai consistentă bunăstare a copilului în timp ce datoriile negarantate, precum cardurile cu sold creditor și facturile medicale restante se află, adesea, în corelație directă cu probleme de comportament ale copiilor.

„În studiul nostru, am analizat datele de pe un eșantion național de participanți recrutați de pe când erau copii, în 1979, precum și de la copiii acestor subiecți, care au început să fie incluși în eșantion din 1986. Întregul grup a fost urmărit până în anul 2008.

Ne-am axat pe 9.011 de subiecți copii și pe mamele lor, care au fost intervievați la fiecare doi ani cu privire la problemele de comportament ale copiilor. De asemenea, am împărțit datoriile părinților în patru categorii: cele legate de casă, de educație, de automobil și cele negarantate (inclusiv cardurile de credit, banii datorați persoanelor fizice sau băncilor și creditele medicale).

Pe măsură ce datoria globală a familiei a crescut, la fel s-a întâmplat și cu problemele comportamentale ale copilului, iar acest lucru a variat în funcție de tipul de datorii. Niveluri mai ridicate ale creditelor ipotecare și ale celor pentru probleme de educație au fost legate de mai puține probleme de comportament, în timp ce creșterea datoriei negarantate din familie era concomitentă cu mai multe probleme de comportament ale copiilor.

Și, totuși, familiile cu datorii tind să fie mai educate, cu aptitudini academice și o stimă de sine mai mari, iar acești părinți cu datorii sunt, preponderent, căsătoriți și proprietari ai caselor lor.

Prin urmare, le recomandăm părinților să fie atenți și să nu discute despre dificultățile financiare în fața copiilor lor, adică să nu aibă dispute frecvente pe aceste teme în fața lor.

Descoperirile noastre subliniază că o datorie financiară poate fi atât pozitivă, cât și negativă, în funcție de scopul în care este utilizată, precum și de prețul sau costul la care se face împrumutul, în ceea ce privește ratele dobânzilor, taxele și altele asemenea.

Este logic că preluarea datoriilor pentru investiții specifice poate fi benefică, putând duce la rezultate sociale și economice mai bune, în timp ce a lua pe datorie negarantată nu ar putea duce la rezultate similare.

Consilierea și educația financiară ajută indivizii și familiile în a alege strategii de reducere a costurilor datoriei,astfel încât copiii să nu fie afectați", spun specialiștii. 

Lasă un comentariu