Dialogul - componentă esențială a comunicării inter-organizaționale

Distribuie pe:

Realizarea dinamică a unei colaborări funcționale, continue și de ținută la nivelul susținerii acțiunilor pentru promovarea educației în rândul tinerilor, cu referire directă la eroii țării, s-a concretizat și în discuțiile purtate la sediul ,,Asociației Naționale Cultul Eroilor - Regina Maria", Filiala Județeană Argeș, din municipiul Pitești, în data de 11 martie 2016, cu ocazia vizitei efectuate de delegația Asociației județene Mureș ,,General Ștefan Gușă", condusă de conf. univ. dr. ec. Adrian Șimon. În cuvântul de bun venit gazdele ospitaliere reprezentate de domnii: economist Ștefan Alexandrescu - președinte, respectiv colonel Ion Catinca, Marin Niță și Vasile Badea, membri ai Consiliului Director, au salutat această inițiativă de dezbatere asupra unei teme de mare impact și responsabilitate.

Într-un cadru sincer, deschis și necesar al înțelegerii problematicii, s-a procedat la un schimb de idei și o informare reciprocă asupra realizărilor și căilor de dezvoltare a transmiterii mesajului de pioșenie față de cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru ca astăzi să trăim, să muncim și să ne exprimăm liber, descătușați de orice convenție rigidă sau ingerințe, să ne mândrim cu un trecut glorios.

S-a apreciat că activitățile specifice, optimizarea strategiilor privind cultul eroilor reprezintă un suport performant pentru consolidarea educației și a respectului față de martiri, că acestea se pot încadra în preocupările actuale și asocia cu tehnica modernă de azi, astfel încât, împreună, să declanșeze un întreg proces de transformări pozitive pentru generațiile viitoare, contribuind la formarea unui nou tip de personalitate umană.

Un moment uman, firesc, dar emoționant, care practic a recunoscut calitatea discuțiilor, a fost acela de acordare domnului Adrian Șimon a distincției Eșarfa tricoloră cu însemnul Cultul Eroilor Argeșeni.

La final, s-a adresat invitația de a vizita județul nostru, acceptată cu plăcere, de a continua, pe bază de reciprocitate, dialogul în scopul apropierii și perfecționării conceptelor și a faptelor.

Respectând cultura, tradiția, obiceiurile celor diferiți de noi, nu facem altceva decât să ne respectăm pe noi înșine!

Lasă un comentariu