„Să vorbim despre bani şi bănci"

Distribuie pe:

În perioada 14-20 martie 2016 Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI) a organizat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor în cadrul programului „Global Money Week".

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR - „Să vorbim despre bani şi bănci" şi au fost organizate la nivelul întregii ţări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. În premieră, reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA România) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susţine prezentări pe teme financiar-bancare în unităţi şcolare din judeţele Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa.

La activităţile educaţionale desfăşurate în cursul acestei săptămâni de către reprezentanţii Agenţiei BNR Mureş au participat 699 elevi şi profesori, din ciclul primar, gimnazial şi liceal.

Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităţilor derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internaţional prin câştigarea trofeului „Global Money Week" Award 2014 pentru Europa.

Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare. 

Mai multe detalii despre proiectele educaţionale ale BNR, găsiţi pe http://www.bnr.ro/Proiecte-educationale-7872.aspx

În săptămâna 14-20 martie 2016, Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor, ne-am deplasat la şcolile din judeţele Mureş şi Harghita. Mai exact, la şcolile din localităţile Ruşii Munţi, Aluniş, Gurghiu, Dedrad, Batoş, Acăţari, Băgaciu din judeţul Mureş, iar în judeţul Harghita în localităţile Topliţa şi Gălăuţaş.

După cum se poate vedea din enumerarea localităţilor în care am fost, în această perioadă am insistat mai mult pentru realizarea de prezentări în mediul rural. Astfel, din cei 699 de elevi cuprinşi în program, 576 au fost din mediul rural şi 123 în mediul urban.

Lasă un comentariu