Simpozion Naturevo adresat cultivatorilor de sfeclă de zahăr, Luduş, 15 martie 2016

Distribuie pe:

Parte a programelor de instruire a producătorilor agricoli pentru noile tehnologii adaptate condiţiilor climatice o reprezintă simpozioanele organizate de Naturevo la nivel local, cu subiecte de interes pentru fermierii care cultivă cereale, porumb, plante tehnice, cartofi, viţă-de-vie, pomi fructiferi.

Un astfel de simpozion a fost organizat de compania Naturevo la Luduş, pe 15 martie, la care au participat cultivatorii de sfeclă de zahăr din regiune, reprezentanţi ai Fabricii de Zahăr Luduş şi ai asociaţiei cultivatorilor de sfeclă de zahăr Luduş.

Prezentarea susţinută de dr. ing. Ioan Enoiu, fondator Naturevo, în cadrul evenimentului a avut ca temă: „Cultivatori de sfeclă de zahăr, Naturevo vă propune soluţii pentru preţuri bune!"

Naturevo a oferit informaţii despre tehnologiile proprii, FLEXITECHagro®, care sunt adaptate schimbărilor climatice şi sunt concepute pentru profitabilitatea culturii de sfeclă de zahăr.

A fost prezentat programul cadru Naturevo pentru cultura de sfeclă de zahăr, pentru obţinerea unei producţii mai mari şi a unei digestii mai bune, care conduc la obţinerea unui preţ mai bun de la fabricile de zahăr.

Reprezentanţii companiei au prezentat rezultatele obţinute în anii anteriori de către fermierii care au utilizat programele FLEXITECHagro® pentru cultura de sfeclă de zahăr.

Simpozionul s-a încheiat cu discuţii libere între reprezentanţii companiei, fermieri şi reprezentanţii Fabricii de Zahăr Luduş, despre unele probleme ridicate de fermieri, cu care aceştia se confruntă în diverse etape ale cultivării sfeclei de zahăr.

Culturile cele mai expuse în condiţiile schimbărilor climatice sunt cele cu un coeficient de transpiraţie ridicat şi cu un consum de apă ridicat pentru obţinerea producţiei. Sfecla de zahăr este un mare consumator de apă şi nutrienţi.

Naturevo are soluţii pentru obţinerea unor producţii consistente şi de calitate, cu un consum de apă şi nutrienţi mult mai redus.

Naturevo consideră că abordarea integrată poate determina sustenabilitatea agriculturii, iar prin echipa sa de vânzări se poate implica în managementul integrat al producţiei agricole cu aspectele sale de bază: managementul apei, managementul nutriţiei / fertilizării, managementul energetic, managementul protecţiei împotriva agenţilor dăunători, managementul mijloacelor mecanice şi al verigilor tehnologice, managementul produsului finit şi managementul antreprenorial.

Programele FLEXITECHagroR se fac pe baza analizei istoricului problemelor întâlnite în anii anteriori în funcţie de specie, soi / hibrid, locaţie şi suportă modificări pe parcursul vegetaţiei, în funcţie de condiţiile specifice ale anului. Multe dintre verigile tehnologice suferă schimbări faţă de tehnologiile clasice din cauza schimbărilor climatice.

Despre Naturevo

Naturevo este o companie cu capital privat, integral românesc, înfiinţată în anul 1999. Distribuitor naţional al input-urilor de bază pentru producţia agricolă: know-how, seminţe, produse pentru protecţia plantelor, îngrăşăminte pentru sol, fertilizanţi foliari, bioregulatori etc.

Naturevo este primul distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultura ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie.

Naturevo identifică nevoile fermierilor din România şi le oferă soluţii de calitate prin programe integrate, rezultatul cercetării şi inovării continue. Tehnologiile sunt adaptate condiţiilor specifice din România şi schimbărilor climatice din ultimii ani, pentru realizarea unei agriculturi durabile.

Programele asigură producţii de mare performanţă, pentru toate culturile importante la nivel naţional.

Naturevo sprijină fermierii pentru a obţine producţii mai mari, mai curate şi produse de o calitate superioară, în condiţiile menţinerii şi îmbunătăţirii ecosistemelor.

Naturevo dezvoltă programele FLEXITECHagro® care respectă în totalitate principiile şi recomandările de bune practici pentru agricultură. FLEXITECHagro® înseamnă tehnologii flexibile pentru diverse culturi şi zone pedo-climatice. Programele Naturevo asigură trasabilitatea produsului agricol şi sunt adaptate standardelor Uniunii Europene.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţti site-ul companiei: www.naturevo.ro

Facebook.com/Naturevo; Twitter @Naturevo

Lasă un comentariu