Bucuria sfinţeniei trăită de tinerii din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Excursia la mănăstirea Nicula a fost una memorabilă pentru noi, tinerii din Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Târgu-Mureş. Cu chipurile luminoase, cuprinşi de bucurie, am pornit spre Mănăstirea Nicula. Era o atmosferă tinerească şi plină de zâmbete. Punctul central al excursiei noastre a fost icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni care se găseşte în această binecuvântată mănăstire. Mânăstirea Nicula este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc - 1552. Numele mănăstirii provine de la un pustnic ortodox pe nume Nicolae, care, în anul 1326, s-a nevoit în pădurea Necula. Ulterior, el împrumută numele pădurii, satului şi mănăstirii.

Ajunşi la destinaţie, am fost întâmpinaţi de stareţul mănăstirii, care ne-a primit cu bucurie şi bunătate. Stareţul ne-a pus în suflete cuvinte folositoare şi ne-a adus la cunoştinţă unele date biografice referitoare la mănăstire şi la icoana Maicii Domnului. Am aflat „peripeţiile" prin care a trecut această icoană până să ajungă la mănăstire. Am aflat, de asemena, multe din minunile care s-au înfăptuit în urma rugăciunilor stăruitoare ale credincioşilor la Maica Domnului. S-au vindecat oameni care sufereau de leucemie şi alte boli aparent incurabile, iar părinţii care îşi doreau copii au primit răspuns la rugăciunea lor.

Un alt moment deosebit a fost acela în care am fost poftiţi la masă. Mâncarea de la mănăstire are ceva aparte...Atât de simplă, dar totuşi, atât de gustoasă! Ne-am rugat şi am mulţumit din nou, împreună, pentru toate cele primite!

Spre finalul călătoriei noastre, într-o atmosferă de sărbătoare, cu totul aparte, ne-am adunat cu toţii în jurul icoanei şi ne-am rugat. Era un moment de reculegere, de revenire la adevarata noastră origine... Împreună, am citit Paraclisul Maicii Domnului. A fost minunat! Această ieşire a fost într-adevăr o bucurie! În drum spre casă, am creat o atmosferă plăcută în autocar, cântând pricesne către Maica Domnului. Bucurie şi zâmbete!

În încheiere, aş vrea, în numele întregului grup, să mulţumesc Primăriei Municipiului Târgu-Mureş care ne-a asigurat mijlocul de transport şi domnului Claudiu Maior care a contribuit în mare măsură la această bucurie a noastră. Mulţumim tuturor celor care se implică în formarea şi în dezvoltarea noastră.

Lasă un comentariu