Religie şi... ştiinţă

Distribuie pe:

1. „Privim în aceste zile tot ceea ce se întâmplă în lume şi în Europa. În general ne întristăm şi zicem că nu este bine să vină atâţia străini la noi, să vină atâţia străini în Europa, pentru că nu sunt creştini. Un mare bărbat al neamului nostru, mare pedagog şi ministru, SIMION MEHEDINŢI, a spus câteva lucruri parcă profeţii pentru ziua de astăzi: „NU, POPOR ROMÂN, SĂ NU TE TEMI DACĂ VOR VENI STRĂINI PESTE TINE! SĂ TE TEMI ATUNCI CÂND MAMELE NU VOR MAI FACE COPII! " Pericolul nu este venirea străinilor. PERICOLUL SUNTEM NOI".

***

2. „Străinii vin şi pleacă! Pericolul nu sunt ei, ci noi. Se vor pustii satele şi oraşele, atunci când nu vor mai fi strigăte de copii, mame cu prunci în braţe, taţi cu prunci de mână, pe uliţele şi străzile noastre. Şi spunem asta într-o sfântă zi, închinată Naşterii Maicii Domnului, când părinţii săi, Sf. Ioachim şi Ana, au considerat că NU EXISTĂ FERICIRE MAI MARE DECÂT SĂ NASCĂ COPII. A fost o vreme când în ţara noastră erau 8,5 milioane de români şi se năşteau 300.000 de copii pe an. Acum am fi aproape 20 de milioane de români şi se nasc aproape 150.000 de copii pe an. Spunea acelaşi ministru Mehedinţi: „SUPRAVIEŢUIREA UNUI NEAM CONSTĂ ÎN NAŞTEREA DE COPII".

***

3. „DE CE NE BUCURĂM AZI CĂ ARDEALUL FACE PARTE DIN ROMÂNIA? NU doar pentru jertfele din primul război mondial, NU pentru că am avut o regină curajoasă, REGINA MARIA, şi o mare familie a Brătienilor. CI PENTRU CĂ ÎN SEC. XVI-XIX, ROMÂNCELE AU NĂSCUT COPII. Şi când a venit momentul potrivit, au început să se numere locuitorii Transilvaniei şi şi-au dat seama stăpânii lumii că sunt mai mulţi români decât unguri acolo. Şi s-a împlinit cuvântul Domnului: „CREŞTEŢI ŞI VĂ ÎNMULŢIŢI ŞI STĂPÂNIŢI PĂMÂNTUL". (Cuvânt rostit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS TEOFAN, la Mănăstirea Vorona, cu ocazia praznicului Naşterii Maicii Domnului).

Mitropolitul Moldovei Dr. TEOFAN

1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu