Minorii vor putea călători mai uşor în străinătate

Distribuie pe:

Pentru simplificarea procedurii prin care minorii pot călători în străinătate, Guvernul a aprobat un proiect de lege, în sensul că declaraţia de acord a părintelui pentru a permite ieşirea din ţară a minorilor poate fi dată pe o perioadă de trei ani şi fără obligativitatea menţionării destinaţiei la care călătoreşte minorul.

„Guvernul a aprobat un proiect care vine în acord cu politica de debirocratizare şi simplificare procedurală, care prevede modificările legate de acordul părinţilor privind ieşirea din România a cetăţeanului român minor, în sensul în care declaraţia de acord a părintelui să fie eliberată pentru mai multe călătorii şi nu pentru fiecare călătorie în parte.

Adică să aibă o perioadă de până la trei ani de valabilitate, fără menţionarea destinaţiilor. Până acum, trebuia o declaraţie pentru fiecare călătorie în parte, cu destinaţia respectivă. Simplificăm puţin procedura, eliminăm şi obligativitatea menţionării acestui scop al deplasării, printr-un proiect înaintat în Parlament", se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Lasă un comentariu