Bonificaţia pentru plata în avans a taxelor şi impozitelor locale se va acorda până la 30 iunie!

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 23 martie, Guvernul a prelungit cu trei luni - până la 30 iunie 2016 - termenul până la care contribuabilii pot beneficia de bonificaţia stabilită de către consiliile locale, dacă îşi achită integral impozitul (taxa) pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport.

Potrivit actului normativ, „pentru anul 2016, primul termen de plată a impozitului (taxei) pe clădiri, impozitului (taxei) pe teren, respectiv a impozitului (taxei) asupra mijloacelor de transport se prelungeşte de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016".

Totodată, a fost prelungit cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, termenul până la care persoanele fizice şi juridice care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie până la 31 decembrie 2015 au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens, însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţilor locale.

O altă modificare vizează prelungirea cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială pot depune declaraţia privind destinaţia clădirii.

Tot cu două luni, până la 31 mai 2016, se prelungeşte şi termenul până la care persoanele juridice pot depune declaraţia privind clădirile pe care le deţineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabilă a acestora.

Recentele măsuri sunt incluse într-o ordonanţă de urgenţă prin care au fost aduse modificări Codului Fiscal şi va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Reamintim că, la Târgu-Mureş, consilierii municipali au decis ca bonificaţia pentru plata integrală în avans a impozitelor şi taxelor locale să fie de 10 la sută. 

Lasă un comentariu