Norvegienii sunt, în majoritate, atei!

Distribuie pe:

Un studiu realizat în Norvegia, de „Ipsos Norway", citat de descopera.ro, în cadrul căruia au fost chestionate 4.000 de persoane, la întrebarea „Credeți în Dumnezeu?", cei mai mulți (39%) au spus că nu cred în Dumnezeu, comparativ cu 37% care cred în Dumnezeu. Restul de 23% au răspuns „Nu sunt sigur", ceea ce consemnează că, pentru prima dată, într-o țară, numărul ateilor l-a depășit pe cel al credincioșilor.

„Printre respondenți, s-au numărat numai câțiva imigranți de origine musulmană, marea majoritate aparținând culturii religioase occidentale.

În capitala țării, Oslo, numai 29% cred în Dumnezeu. Când aceeași întrebare a fost adresată în cadrul unui studiu similar din 1985, 50% din respondenți credeau în Dumnezeu și numai o cincime a spus că nu crede. Raportul s-a schimbat dramatic față de acum doi ani, când numărul credincioșilor și cel al necredincioșilor era încă egal", concluzionează realizatorii studiului.

Anul trecut, Papa Francisc a precizat, într-o scrisoare deschisă: „Necredincioșii vor fi iertați de Dumnezeu dacă și-au urmat conștiința în timpul vieții. M-ați întrebat dacă Dumnezeul creștinilor îi iartă pe cei care nu cred și care nu caută credința. Încep prin a spune - și aceasta este ideea fundamentală - că mila lui Dumnezeu nu are limite, dacă mergi la el cu inima sinceră. Important este ca oamenii care nu cred în Dumnezeu să își urmeze conștiința".

 

Lasă un comentariu