Aleşi locali mureşeni, în vizorul ANI

Distribuie pe:

Viceprimarul comunei Ceuaşu de Câmpie, Dumitru Feier, şi consilierul local sighişorean, Petru Oprean, se află printre cei 40 de aleşi locali descoperiţi, recent, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate, respectiv, conflict de interese.

În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Feier, ANI susţine că, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, S.C. TRAFIMEX S.R.L. (societate comercială la care fiul acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de admninistrator) a încheiat 204 contracte comerciale de prestări de servicii şi furnizare de produse, în valoare totală de 544.196,98 lei, cu Primăria comunei Ceuaşu de Câmpie.

Conform aceleiaşi surse, consilierul local Petru Oprean se află în conflict de interese, întrucât, în calitate de consilier a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri, prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi a accesoriilor aferente pentru anul 2013, respectiv anul 2014, pentru o clădire pe care Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia" - Filiala Sighişoara o deţine. De asemenea, acesta a participat şi la deliberarea şi adoptarea hotărârii prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2015, la aceeaşi clădire deţinută de asociaţie.

Lasă un comentariu