Declaraţia pentru maşinile radiate trebuie depusă până la 31 mai

Distribuie pe:

„Persoanele fizice şi juridice care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie până la 31 decembrie 2015 au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens, însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţii publice locale, până la data de 31 mai 2016 inclusiv", prevede OUG nr. 8/2016, apărută în Monitorul Oficial nr. 225 a.c.

Actul normativ stabileşte, de fapt, prelungirea cu două luni, de la 31 martie la 31 mai 2016, a termenului până la care se de pune această declaraţie.

Codul Rutier stabileşte situaţiile în care poate fi radiat un autoturism, şi anume: la solicitarea proprietarului, atunci când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau furat şi atunci când proprietarul nu mai doreşte menţinerea vehicului în circulaţie sau în cazul în care maşina va fi scoasă definitiv din România (exportată); din oficiu, în cazul vehiculelor abandonate ori a celor fără stăpân, în termen de 30 de zile de la primirea unei dispoziţii din partea autorităţii administraţiei publice locale.

Codul Fiscal pe acest an precizează că „o persoană care cumpără un vehicul pe parcursul anului 2016 va plăti impozitul aferent începând cu 1 ianuarie 2017, urmând ca impozitul integral pentru anul în curs să fie plătit de vechiul proprietar, întrucât acesta deţinea bunul la 31 decembrie 2015".

Lasă un comentariu