Va fi scos Partidul Comunist în afara legii?!

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist, deşi proiectul primise din partea comisiei juridice raport de respingere.

„Scopul acestei interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist, care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică, înregistrând un număr de victime situat, oficial, între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei. România este, totodată, singura ţară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului - peste 1.000 de morţi şi peste 3.300 de răniţi", susţin iniţiatorii.

Camera Deputaţilor are rol decizional în acest caz, iar dacă proiectul va fi adoptat, promulgat şi publicat în Monitorul Oficial, membrii şi simpatizanţii Partidului Comunist riscă pedepse drastice.

Astfel, constituirea unei organizaţii politice cu regim comunist se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar aderarea la o asemenea organizaţie politică se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, sprijinirea sub orice formă a unei asemenea organizaţii politice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 4 ani.

 

Lasă un comentariu