COMUNICAT OFICIAL - Sinceritate. Transparenţă. Asumare.

Distribuie pe:

Clubul ASA Târgu-Mureş traversează o situaţie dificilă, dar acest lucru nu ne împiedică să ne adresăm, ca de fiecare dată, suporterilor, iubitorilor de fotbal şi întregii echipe, cu sinceritate, transparenţă şi asumare.

Aşa cum toată lumea ştie, după 30 de ani, Târgu-Mureşul are din nou echipă de fotbal în Liga 1, o echipă ce este vicecampioană a României, a câştigat Supercupa României şi este în continuare printre primele echipe ale ţării.

Cu toate acestea însă, trebuie să recunoaştem că în aceste momente situaţia clubului este deosebit de grea, ştiut fiind faptul că performanţele sunt legate direct de o bună finanţare.

Din iulie 2015, ASA Târgu-Mureş are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluţie a echipei.

Şi cei care ne critică, şi cei care ne laudă, cu toţii sunt conştienţi de faptul că alta ar fi fost situaţia şi evoluţia clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formaţiei noastre, dar care sunt blocaţi până la finalul procesului prin care ASA doreşte să îşi dovedească nevinovăţia.

În acest context, răspunzând celor care şi-au făcut o obişnuiţă din a ataca şi de a murdări zilnic echipa (afirmând vehement că „s-au comis ilegalităţi"), le transmitem că nici un leu nu a dispărut din banii echipei, nici un leu nu a fost însuşit ilegal de nimeni, cei 7.000.000 de lei sunt blocaţi în conturi, urmând ca instanţele competente, la finalul procesului, să decidă asupra destinaţiei lor.

Acum însă, neputând accesa aceşti bani, suntem forţaţi să renunţăm la participarea clubului în competiţiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de INSOLVENŢĂ şi REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii !).

Raportându-ne la toate acestea, ne propunem o perioadă de maxim 3 ani de zile în care să găsim soluţii viabile care să evite falimentul şi să păstreze echipa în primul eşalon fotbalistic al ţării.

Este un moment greu, regretabil, dar şi un moment de mobilizare a echipei şi a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate.

Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi:

- plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuţii individuale cu toţi jucătorii, pentru găsirea unor soluţii de compromis cu fiecare dintre ei.

- reorganizarea echipei şi a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF şi terţi, conform legislaţiei din România.

Fideli principiului „Faptele cântăresc mai mult decât vorbele", ASA Târgu-Mureş va continua să privească spre viitor, punând pe primul loc sportul şi performanţa, iar ca şi o concluzie pentru perioada pe care o traversăm, am putea alege vorbele marelui poet Nichita Stănescu -

„Nu mor caii când vor câinii !"

Lasă un comentariu