Primarul din Sovata, obligat să înlăture steagul secuiesc!

Distribuie pe:

Vineri, 25 martie 2016, Tribunalul Mureş a admis acţiunea Prefecturii Mureş şi a dispus amendarea primarului oraşului Sovata pentru refuzul de a pune în executare o sentinţă definitivă, prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe faţada Primăriei.

Reamintim că, în luna decembrie 2014, instanţa de judecată l-a obligat pe primarul UDMR din Sovata să îndepărteze steagul secuiesc de pe faţada Primăriei Sovata. Întrucât primarul nu a atacat sentinţa de la fond, aceasta a rămas definitivă, în data de 4 ianuarie 2015.

În ciuda sentinţei rămase definitive, prin care era obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe faţada Primăriei Sovata, primarul UDMR a refuzat, astfel încât Prefectura Mureş l-a acţionat din nou în judecată, de această dată pentru obligarea acestuia la plata unei amenzi.

La acest nou proces, instanţa a decis: „Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect aplicare amendă şi penalităţi, cerere formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Mureş în contradictoriu cu pârâtul primarul oraşului Sovata, Peter Ferenc. Aplică pârâtului o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 200 lei cu titlu de penalităţi, până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, reprezentat de sentinţa civilă 3243/19.12.2014, pronunţată de Tribunalul Mureş - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare", scrie pe blogul său Dan Tănasă.

Prin urmare, decizia Tribunalului Mureş încă mai poate fi contestată, în caz contrar, primarul UDMR din Sovata fiind obligat să plătească o amendă de aproximativ 80.000 de lei, pentru perioada ianuarie 2015 - martie 2016. 

Lasă un comentariu