Duminică, 3 aprilie - ZIUA NATO ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Conform prevederilor Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, în prima duminică a lunii aprilie este marcată Ziua NATO în România, eveniment dedicat democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Apărării Naţionale, în cursul dimineţii de duminică, sediul instituţiei va fi deschis publicului, iar la ora 9, va fi organizată o ceremonie militară ad-hoc. De asemenea, în cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului, executat de militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul" şi vor putea vizita o expoziţie de tehnică militară, precum şi alte expoziţii tematice. Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei „Steaua", Editurii Militare, dar şi standuri de inventică şi tehnologii militare.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO, se arată în comunicatul citat.3

Lasă un comentariu