ÎNTRE DEZAMĂGIRI ŞI SPERANŢE!

Distribuie pe:

Haosul cvasi-generalizat instaurat în ultimii ani în România este parcă făcut special cu rolul de a bulversa populaţia şi a distrage atenţia de la importanţa problemelor esenţiale ale ţării, care să permită şi pe mai departe unora să se îmbogăţească. Ceea ce a adus şi duce la încercarea continuă de a fenta sistemul pentru supravieţuirea celor mai buni mincinoşi, celor mai parşivi şi celor mai descurcăreţi, într-o ţară sensibilizată până la trauma de trecutul unei tranziţii care nu se mai termină.

E trist, îndatorarea ţării fără un mandat popular, austeritatea cu disproporţionatele sale efecte, sărăcirea a milioane de români, creşterea mortalităţii în uşile spitalelor fără medicamente şi fără medici, conturile îngroşate în vreme de criza ale camarilei politice, deturnarea banilor publici, corupţia generalizată şi instituţionalizată, ridicată la politică de stat în beneficiul puşculiţei de partid şi a buzunarelor proprii, opulenţa sfidătoare a huzurului alături de lăcomia fără margini a celor „democratic" aleşi au făcut din şmecherie o virtute politică, iar din România o corabie în derivă, lovită sistematic de o „democraţie prelucrată", tot mai greu de înţeles. Vechile democraţii ale Europei par mai degrabă să privească cu mirare efectul democraţiei româneşti - cu aspectul său insolit.

E timpul ca cetăţeni liberi, răspunzători, să dăm un nou sens şi să repunem în drepturi valorile autentice ale democraţiei. Odată cu alegerile din acest an, locale şi parlamentare, să înlăturăm cloaca politică existentă, care ne-a distrus toate capacităţile de producţie şi ne-a furat tot, lăsând ţara fără viitor. Nu este deloc bine că România importă astăzi aproape toate produsele industriale, alimentare şi de uz casnic, şi ca împrumuturile contractate de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Banca Europeană apasă asupra cetăţenilor cea mai mare datorie din istoria contemporană a României. În prezent trăim vremuri tot mai tulburi, inevitabil timpurile se schimbă şi odată cu ele şi noi. De la ultimele alegeri locale şi parlamentare, regulile jocului s-au schimbat, cât şi asupra deciziilor care ne afectează pe toţi. Organe alese mult mai corecte, integre, fără traseişti politici şi „ciubucari", înseamnă mai multă influenţă pentru fiecare dintre noi, o capacitate mai mare de a face faţă propriilor probleme, de a schimba ceea ce trebuie schimbat în bine, mai multă chibzuinţă şi autoritate pentru a păstra ceea ce dorim să fie mai bun.

Iată, numărătoarea inversă pentru alegerile locale este în derulare. La începutul lunii iunie vom merge la urne pentru alegerile locale urmând să ne alegem primarii, consilierii locali şi judeţeni, un fel de barometru al alegerilor parlamentare din toamnă. Fiecare vot contează, puterea de a decide şi, foarte important, eliminarea deşeurilor politice trebuie să se întâmple la urna de vot. Ducă-se toţi cei ce sunt „o apă şi un pământ"...! Votul tău, al nostru, al tuturor, nu trebuie să fie doar un pretext pentru ca politicienii să-şi continue spectacolul din Parlament, din talk-show-uri sau din şedinţele de consilii pentru ca să-şi păstreze funcţiile sau cel puţin să se poată roti liniştiţi la conducere din 4 în 4 ani.

Cu siguranţă, dacă şi aceste alegeri... vor eşua lamentabil ca de atâtea ori, va urma DEZASTRUL, şi cred că niciun român nu va mai crede într-o clasă politică acuzată de laşitate, lăcomie, hoţie, corupţie, PROSTIE, incultură, nepăsare şi lipsă de patriotism. De peste 167 de ani clamăm „DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!", haideţi, e timpul să ne deşteptăm!..

Lasă un comentariu