„FAMILIA ROMÂNĂ"

Distribuie pe:

De curând am intrat în posesia nr.3-4 (58-59) a Revistei „Familia română", care cuprinde perioada lunilor iulie-decembrie 2015. Este un număr frumos care are şi un moto tot atât de frumos: „Revistă pentru solidaritatea românilor de pretutindeni". Primirea acestei minunate publicaţii băimărene se datorează profesorului doctor Teodor Ardelean, care, pe lângă faptul că este redactor-şef al acestei publicaţii, este şi directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu" din Baia Mare.

Lucrarea apare la Baia Mare, sub egida Asociaţiei Culturale „Familia Română" şi este dedicată împlinirii vârstei de 70 de ani de către redactorul-şef adjunct, conferenţiar universitar, doctor, Ştefan Vişovan, căruia şi noi, de aici din Târgu-Mureş, îi dorim tradiţionalul „La mulţi ani!".

Prezenta lucrare este dedicată, aşa cum se specifică pe prima copertă, satului românesc între veşnicire şi cădere şi se deschide cu „E mai important să întreţinem focul decât să studiem cenuşa!", sub semnătura redactorului-şef, profesorului doctor Teodor Ardelean. Din cuprinsul acestui material am reţinut: „Ne-am aplecat asupra acestor «coordonate» sumare pentru a putea introduce cititorul în problematica pe care acest număr al revistei «Familia Română» o propune. Maramureşul este un ţinut românesc ce şi-a etalat cel mai bine cognitivele şi s-a «validat» în timp ca o «ţară binecuvântată», mai ales datorită elementelor pe care le reprezenta satul maramureşean."

După titlul de pe coperta întâi, lucrarea este structurată pe capitolele „In magistri honorem", „Rodiri academice", „Valori româneşti", „Eminesciana", „File de istorie", „Români în lume", „Să scriem corect româneşte", „In memoriam", „Recenzii".

În cele peste 300 de pagini,cât cuprind noile volume, semnează mai mulţi oameni de cultură din ţară, dar şi de peste hotare, care au contribuit la apariţie valoroasei reviste care se adresează tuturor românilor, oriunde ar fi ei.

Revista se încheie cu aniversările lunilor iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2015.

Mulţumesc pe această cale inimosului profesor, doctor Teodor Ardelean, care mă învredniceşte cu această revistă şi nădăjduiesc că voi intra în posesia şi a următoarelor numere.

Lasă un comentariu