S-a făcut dreptate! Parlamentul a adoptat propunerea legislativă privind creaţia jurnalistică

Distribuie pe:

Propunerea legislativă privind completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006, astfel încât şi jurnaliştii să beneficieze, în anumite condiţii, de o indemnizaţie de 50% din pensia care li se cuvine, a fost aprobată ieri, 6 aprilie, de plenul Camerei Deputaţilor, care a avut un rol decizional în acest caz.

Iniţiativa Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, susţinută de Senat şi de Camera Deputaţilor, acordă jurnaliştilor drepturile cuvenite, alături de scriitori, muzicieni, cineaşti, arhitecţi sau artişti plastici. Se repară, astfel, o nedreptate, prin completarea unei legi din care a fost omisă creaţia jurnalistică.

Mai mult, prin introducerea unor amendamente, cuantumul indemnizaţiei se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a indexării.

Dispoziţiile legii vor fi aplicate şi pensionarilor jurnalişti din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

Proiectul merge la Cotroceni, pentru a fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea urmează să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

După această dată, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale are la dispoziţie 30 de zile pentru a elabora şi supune Guvernului spre aprobare modificarea şi completarea Hotărârii nr. 1650/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 8/2006.

 

Lasă un comentariu