10 Aprilie, „ZIUA SPORTULUI CURAT"!

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 6 aprilie 2016, Guvernul a decis, printr-o hotărâre, ca România să se alăture statelor care au aderat la Convenţia internaţională împotriva dopajului în sport şi a Codului Mondial Anti-Doping, declarând data de 10 Aprilie drept „Ziua Sportului Curat".

„Pentru a sărbători această zi, se vor organiza acţiuni de educare, informare şi prevenire a dopajului în sport, adresate îndeosebi tinerilor, cu precădere sportivi şi practicanţi ai sportului recreativ, precum şi personalului din anturajul acestora. Scopul este acela de a avertiza cu privire la pericolele utilizării substanţelor interzise.

Agenţia Naţională Anti-Doping şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, precum şi organizaţiile neguvernamentale vor organiza acţiuni educative, de informare şi de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat şi fair-play-ului, în concordanţă cu principiile Convenţiei internaţionale împotriva dopajului în sport şi ale Codului Mondial Anti-Doping", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Reamintim că, prin Legea 367/2006, România a aderat la prevederile Convenţiei internaţionale împotriva dopajului în sport şi a Codului Mondial Anti-Doping, angajându-se să transpună, la nivel naţional, măsurile legislative în domeniul anti-doping, precum şi politicile anti-doping la nivel mondial. 

Lasă un comentariu