Concert de muzică clasică la „Azo Foto"

Distribuie pe:

Una din cele mai importante platforme industriale ale Târgu-Mureşului, Uzina de Materiale Fotosensibile din cartierul Unirii, îşi va relua activitatea, a anunţat ieri, 7 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Companiei Azomureş: o hală de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de la „Azo Foto" este în curs de reabilitare şi reamenajare, fiind transformată într-un spaţiu propice desfăşurării unor manifestări culturale, expoziţii de artă etc.

Primul eveniment de acest gen va avea loc în data de 9 iunie, cuprinzând un concert de muzică clasică, organizat în colaborare cu Asociaţia „Cultura Viva Sighişoara", fondatoare a Festivalului „Academia Sighişoara", manifestare internaţională pentru tineri muzicieni şi artişti vizuali din întreaga lume.

La concertul din 9 iunie (care va avea ca temă „Interferenţe George Enescu - Bartok Bela") vor fi prezenţi: Alexandru Gavrilovici - Elveţia, Andreea Duca - Spania, Stephane Giampellegrini - Luxemburg, Aurelian Bacan - România, precum şi celebrul cvartet de coarde „Arcadia" - România.

„Asociaţia Cultura Viva s-a bucurat în ultimii ani de sprijinul Combinatului Azomureş în calitate de sponsor, de aceea este firesc ca la deschiderea unui for cultural de mare relevanţă precum Uzina Foto să existe şi un accent muzical academic", se arată într-o scrisoare semnată de violonistul elveţian de origine română, Alexandru Gavrilovici, directorul Academiei Sighişoara.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass-media - la care au participat prof. Aved Eva, director adjunct al Liceului de Artă, şi Vasile Cazan, directorul Filarmonicii Târgu-Mureş - purtătorul de cuvânt al Azomureş a anunţat că, în urma unui proces de selecţie coordonat de reprezentanţi ai Festivalului „Academia Sighişoara" şi ai Filarmonicii Târgu-Mureş, doi elevi din clasele a XI-a şi a XII-a vor beneficia de burse din partea Companiei pentru a participa la cursurile Festivalului, programate pentru prima jumătate a lunii august. La această manifestare, care debutează în mod tradiţional la 1 august - Ziua Naţională a Confederaţiei Elveţiene, şi-a anunţat prezenţa ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet.

Reamintim că Uzina de Materiale Fotosensibile din cadrul Azomureş, construită sub licenţă japoneză, a fost inaugurată în anul 1981, fiind singura de acest tip din România, şi a fost închisă în 2003, din motive ce ţin, în mare parte, de revoluţia digitală.

Lasă un comentariu