Legendarul cărturar şi patriot, Lazăr Lădariu!

Distribuie pe:

Acest spirit uriaş al Transilvaniei şi al întregii naţiuni române a devenit parte sublimă din patrimoniul cultural - istoric al României. Faptele şi Opera literară ale domniei sale au o aură de antichitate contemporană, pot intra în memoria oricărui amfiteatru sau a vreunei Agore.

A slujit ţara, din Parlament, cu onoare, demnitate, moralitate şi mândrie, fără să aibă o picătură din păcatul trufiei.

O slujeşte zi şi noapte, îmbrăcat în armura biblică a Cuvântului.

Stă semeţ, aspru şi drept în faţa trădătorilor de neam şi antiromânismului, inima bună a domniei sale fiind o strajă de temut în faţa gunoaielor şi a plevei care se vântură ameninţător spre fiinţa naţională.

Este un noroc şi o şansă a României naşterea cărturarului şi patriotului român Lazăr Lădariu, în cultura şi istoria noastră.

Existenţa domniei sale a pietat mult soarta românismului în dureroasa şi tragica Transilvanie. Are acelaşi duh ca al lui Avram Iancu, dar, în loc de sabie şi pistol, luptă cu arma invincibilă a condeiului pentru păstrarea fiinţei româneşti în albia sa ancestrală, plină cu sânge tricolor.

Cărturarul şi patriotul român Lazăr Lădariu urcă Golgota Românească cea plină de jertfe, veşnic crucificat pe soarta neamului său, aureolat în constelaţia pământeană a naţiunii române.

Cu plecăciune de frate, Domnule Lazăr Lădariu, vrednic urmaş al marilor voievozi şi cărturari români!

Lasă un comentariu