Semnal civic - Maurul poate să plece…

Distribuie pe:

Intrăm în linia dreaptă a campaniei electorale. Practic, progresiştii mureşeni şi-au definitivat listele de candidaturi, iar listele cu semnăturile de susţinere a candidaţilor sunt şi ele, integral, completate. Pe 19 aprilie 2016 este programată şedinţa BPP a UNPR Mureş, unde vor fi discutate şi validate candidaturile. Ceea ce vă pot spune, de pe acum, este că avem candidaţi pentru consiliile locale în 67 de comune, oraşe şi municipii (liste complete), iar pentru primării vom lansa în cursa electorală 32 de candidaţi.

Doresc să mă refer, în continuare, la modul incorect în care este tratat UNPR, în media naţională, deşi noi am răspuns prin demisii la nivelul cel mai înalt situaţiilor cu care ne-am confruntat. Sunt unii care nu mai pot de grija noastră şi ne înjură, acum, când avem dezertori din partid, dar, ne-au înjurat şi când am avut un val de primiri, în partid. Cum ar veni, nicicum nu este bine, dacă e vorba despre UNPR. Detractorii noştri să fie sănătoşi, noi ne vedem de-ale noastre. Cât despre cei care pleacă: „maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece" (Schiller: Conjuraţia lui Fiesco). De vreme ce nu am aplaudat din răsputeri, atunci când au ales să vină alături de noi, nu văd de ce ne-am da de ceasul morţii, acum, când aleg să plece. Poziţia noastră e clară: oricine doreşte să se alăture politicii interesului naţional este binevenit în UNPR, oricine se desparte de această politică e liber să plece. Cu comentariile de prisos şi verdicte apocaliptice, nu ne ocupăm. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la politica interesului naţional, la istoria şi viitorul acestei încercate ţări şi mai ales la contribuţia pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea ei.

Observaţiile şi sugestiile dum-neavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265-32.38.-82. Audienţe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 42.

 

Lasă un comentariu