Primarii din România şi Republica Moldova, vot pentru eliminarea graniţelor

Distribuie pe:

Cei 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, reuniţi la Palatul Parlamentului în cadrul Conferinţei Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova, au votat eliminarea graniţelor birocratice între cele două state româneşti.

„Am convingerea că împreună punem astăzi cărămizi solide la garantarea bunăstării populaţiei din România şi Republica Moldova. Prin intermediul înfrăţirilor aşezăm temeliile durabile pentru o Românie capabilă. Conectăm localităţi, judeţe şi raioane pentru a conecta malurile de Prut ", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Primari ai celor mai mari oraşe din România şi Republica Moldova, de la Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Piteşti, dar şi miniştri ai Guvernului Cioloş, printre care Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societate Informaţională, au luat cuvântul în cadrul reuniunii.

La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat, care stabilesc acţiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educaţional, cultural şi sportiv, al administraţiei publice locale.

Conferinţa a fost organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Grupul inter-parlamentar „Prietenii Unirii", Institutul pentru Cultură şi Drepturi Europene şi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni.

Lasă un comentariu