Un părinte cu har duhovnicesc în mijlocul tinerilor

Distribuie pe:

La centrul cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş, a avut loc conferinţa ,,Biserica şi frământările veacului'' organizată de Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Târgu-Mureş cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Irineu Arhiepiscopul Alba-Iuliei.

Invitatul nostru a fost Părintele Arhimandrit Ghelasie Ţepeş, stareţ al Sfintei mănăstiri „Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir" din Sighişoara, în cadrul căreia se nevoiesc 12 vieţuitori. O mănăstire într-un loc binecuvântat, cu un peisaj pitoresc care atrage admiraţia celor care îi trec pragul.

În cadru conferinţei, Părintele Ghelasie ne-a vorbit despre rânduielile bisericeşti, postul, rugăciunea şi despre Învierea Domnului. Aflându-ne în această perioadă a Postului Mare, prin metanii şi lacrimi pentru păcatele noastre ne asemănăm cu Sfinţii Mucenici care au vărsat sângele lor pentru Mântuitorul Hristos, sudoarea frunţii şi lacrimile fiind identificate cu sângele martirilor.

Dacă Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a răstignit de bunăvoie pe Cruce pentru păcatele poporului, El Însuşi fără de păcat fiind, pentru noi toţi este nevoie ca, la rândul nostru, să dăruim ceva în schimb pentru Mântuitorul Hristos, cum ar fi dragostea faţă de Dumnezeu, purtarea cu blândeţe faţă de oameni, timpul pentru a ne ruga, care, de altfel, este comuniunea noastră cu Dumnezeu.

La sfârşitul conferinţei, cei prezenţi s-au putut închina la moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, aduse de Părintele Ghelasie spre închinarea credincioşilor.

Mulţumim celor care sprijină pe tineri să se implice în viaţa duhovnicească a oraşului. Mulţumim Primăriei municipiului Târgu-Mureş, domnului primar dr. Dorin Florea şi domnului Claudiu Maior pentru că sunt apropiaţi de noi, tinerii. Mulţumim.

Lasă un comentariu