Urmările unei replici ironice

Distribuie pe:

După cum se ştie, ziarul „Cuvântul liber" a fost şi este deschis publicării în paginile sale a opiniilor venite din partea cititorilor, având chiar şi o rubrică intitulată „Ne scriu cititorii".

Uneori, cititorii interacţionează, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul cu articolul „Despre SMURD nu numai de bine", din 23 octombrie 2014, scris de domnul inginer Ioan Ormenişan, în care acesta relata despre faptul că, prezentându-se la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Târgu-Mureş, a aşteptat câteva ore până să fie consultat de un medic.

În replică, la câteva zile (31 octombrie 2014), un alt cititor al nostru (H.M.) a comentat articolul domnului Ormenişan la modul ironic, referindu-se zeflemitor, încă din titlu, la profesia domniei sale de inginer - „Un inginer a fost «temporizat» la UPU Târgu-Mureş".

Iată că, recent, prin intermediul Prefecturii Mureş, domnul Ormenişan a primit de la SMURD Târgu-Mureş, sub semnătura conf. univ. dr. Cristian Boeriu, medic-şef UPU SMURD Târgu-Mureş, confirmarea că H.M nu face parte dintre angajaţii acestei prestigioase instituţii medicale.

„Sunt în măsură să afirm cu fermitate faptul că persoana care a scris articolul sub semnătura H.M. NU face parte din rândul personalului Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD Târgu-Mureş, fapt care reiese clar din modul în care este redactată chiar prima frază a articolului: «Întâmplător, în timp ce transferam un pacient de la ambulanţă către colegii de la UPU Târgu-Mureş…».

Menţionez faptul că UPU Târgu-Mureş şi SMURD sunt una şi aceeaşi instituţie şi nu reprezintă două entităţi separate. Din cele arătate mai sus, reiese faptul că semnatarul articolului aparţine, probabil, unei alte instituţii care are ca obiect de activitate asistenţa medicală prespitalicească.

Articolul semnat de H.M. NU reprezintă sub nicio formă poziţia UPU-SMURD Târgu-Mureş. Doresc să exprim sincerul regret, al întregului colectiv UPU -SMURD şi al meu personal, pentru conţinutul jignitor al articolului". 

Lasă un comentariu