„Donează sânge! Fii erou!"

Distribuie pe:

Stimaţi reprezentanţi mass-media, în perioada 9-13 mai 2016 va avea loc proiectul „Donează sânge! Fii erou!" aparţinând Departamentului de Sănătate Publică (Standing Committee On Public Health) al Ligii Studenţilor Târgu-Mureş (LSTGM) prin care se organizează o campanie în care se promovează donarea de sânge.

Proiectul „Donează sânge! Fii erou!" aduce împreună un grup de tineri, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, pe care îi uneşte efortul depus pentru a ajuta la depăşirea deficitului de sânge din clinicile universitare mureşene prin organizarea periodică de campanii de donare de sânge.

„Donează sânge! Fii erou!" este un proiect naţional, desfăşurat în 8 centre universitare din România: Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu, Craiova, Timişoara, care vine în întâmpinarea unei probleme arzătoare a vremurilor în care trăim: deficitul major de donatori de sânge.

Misiunea proiectului este de a creşte numărul donatorilor din fiecare oraş prin facilitarea acestui act şi în acelaşi timp de informare şi educare a populaţiei întrucât procentajul actual al donatorilor în România este unul foarte scăzut. (2-3% la nivelul ţării noastre, comparativ cu 20-30% în ţările europene şi chiar 50-60% în ţările nordice).

În măsura în care consideraţi că acest eveniment poate fi promovat, aşteptăm cu interes solicitările pentru informaţii suplimentare.

 

Nr. tel. 0724 08.36.52

 

Lasă un comentariu