ÎNTR-O BISERICUŢĂ ÎN POSTUL MARE

Distribuie pe:

Înaintea Marii Sărbători a Paştelui, în Postul Mare, un vechi prieten, preotul protopop de Iernut, Alexandru Lobonţu, m-a invitat să vizitez o mică bisericuţă din cadrul localităţii Lechinţa de Mureş (oraş Iernut). Am acceptat invitaţia şi am vizitat bi-serica greco-catolică, o bisericuţă cochetă care a fost construită nu demult, dovadă stă inscripţia aşezată pe peretele de la intrarea în locaşul de rugăciune. Iată ce scrie pe această placă de marmură: „Această biserică, cu hramul «Naşterea Maicii Domnului», a fost ctitorită în anul 2000 în timpul Episcopului Lucian, Arhiepiscop şi Mitropolit, protopop fiind preotul Octavian Russu prin strădania preotului Vasile Maier cu ajutorul preotului Ioan Popa, amândoi fiind fii ai satului Lechinţa."

Am intrat, mi-am făcut Sfânta Cruce şi am ocupat un scaun, părtaş fiind la Sfânta Liturghie săvârşită de preotul greco-catolic şi protopop, Alexandru Lobonţu. La Sfânta Liturghie, în duminica a patra din Postul Paştelui, au luat parte o mână de enoriaşi, majoritatea fiind femei şi doi copilaşi, bărbaţi fiind doar cântăreţul de la strană, Valentin Mureşan, preotul şi subsemnatul.

La încheierea Sfintei Liturghii preotul protopop, Alexandru Lobonţu, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură: „Să nu uităm, iubiţi credincioşi, că suntem în Postul Mare al Paştelui şi avem obligaţia să ne rugăm pentru cei dragi, pentru cei pe care îi avem de îngrijit, pe care îi avem de ocrotit."

Am admirat frumuseţea acestui sfânt lăcaş de rugăciune, am făcut o poză de grup cu cei care au participat în această duminică la Sfânta Liturghie pentru a rămâne în istoria acestei mici aşezări mureşene.

Mulţumesc pe această cale preotului protopop pentru posibilitatea pe care mi-a oferit-o pentru a-i vizita biserica şi parohia.

Lasă un comentariu