Semnal civic - Proiect de lege UNPR: 500 de lei pensie pentru foștii membri CAP

Distribuie pe:

„UNPR susține demersul referitor la reforma administrației. Considerăm că este un proiect necesar și util. În același timp, în condițiile discuțiilor din spațiul public despre legea salarizării bugetarilor, (…) UNPR susține orice demers care va duce la diminuarea inechităților. UNPR îl invită, în mod oficial, pe Dacian Cioloș la o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite ale uniunii pentru a discuta despre acest proiect de lege", a declarat președintele nostru, Valeriu Steriu. El a mai anunțat că UNPR va purta discuții cu Federația Sindicală Meridian, context în care progresiștii își rezervă dreptul să amendeze acest act normativ.

Deputatul Luminița Adam, purtătorul de cuvânt al UNPR, a elaborat două legi, care vor avea un impact pozitiv asupra a milioane de români. Prima lege propune majorarea pensiilor foștilor angajați din cooperativele comuniste până la suma de 500 de lei lunar. „Nu este o pomană electorală, ci este o modalitate de a face dreptate pentru cei care și-au măcinat viața în cooperativele comuniste. Nu este vorba nici măcar de un efort bugetar foarte mare. Este nevoie doar de voință politică", a declarat Luminița Adam, care a precizat că peste jumătate de milion de români vor beneficia de aceste măriri de pensii. O altă lege elaborată și depusă de către parlamentarii progresiști este legea privind activitatea de recuperare de debite. „Sunt sute de cazuri promovate de mass-media în care cetățenii au fost, pur și simplu, hărțuiți de recuperatorii de debite, iar noi, UNPR, ne propunem prin această lege să creăm ordine și un cadru legislativ pentru această activitate.

Observațiile și sugestiile dumneavoastră le citesc și ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265-32.38.82. Audiențe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42.

Lasă un comentariu