Cei care fac istorie

Distribuie pe:

Doamna Adriana Șerb este o distinsă prietenă unionistă, care, recent, s-a întâlnit, în Sala Parlamentului, cu vreo 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului. Am rugat-o să se prezinte cititorilor și să ne relateze ce a văzut.

Adriana Șerb: „Am 58 de ani, am trei copii, locuiesc în București. Sunt expert contabil autorizat, fac parte din Grupul Experților Judiciari din România. Lucrez la trei societăți afiliate, cu capital privat, ca director economic.

Sunt membră a «Acțiunii 2012» din 2013.  Fac voluntariat. Particip la aproape toate acțiunile și activitățile organizației (în limita timpului).  «Acțiunea 2012» este o organizație non-profit care militează pentru reunificarea Basarabiei cu Țara-Mamă, România. Are membri în toată țara, dar și în Moldova. Liderul organizației este George Simion.

În ziua de 10 aprilie 2016, în Sala Parlamentului, prin strădania «Acțiunii 2012» au fost aduși primari de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a se stabili legături, înfrățiri între localități. După ședinta din plen, unde au cuvântat anumite personalități, s-a trecut în sala de lucru pe echipe. Eu am fost coordonator la una din echipe. Atmosfera a fost extraordinară, cu mare încărcătura emoțională. Au venit mulți primari din Moldova. Din țară au fost prezenți mai puțin de jumătate din cei care au confirmat  că vin. Au fost semnate declarații de intenție de înfrățire. Toți au fost foarte interesați de colaborări pe diverse planuri. Fiecare primar s-a prezentat și a prezentat localitatea pe care o administrează. Și-au spus neajunsurile, plusurile și minusurile, și și-au exprimat speranțe de ajutorare. Au venit și primari care au legături de înfrățire mai vechi, și și-au exprimat satisfacția pentru colaborare.  Mă simt binecuvântată că am participat la o astfel de întâlnire. Vă atașez materialele care au fost distribuite fiecărui primar în mapă. La sosire la hotel, fiecare primar din Moldova a primit câte un tricou inscripționat, o brățară tricoloră, și două stikere pe care scria «BASARABIA ESTE ROMÂNIA». Cam asta a fost. Mi-e greu să scriu, emoția a fost mare.  Nemărginită pretuire și respect, Adriana".

Materialele trimise le vom prezenta în cadrul unei pagini speciale. Mulțumesc, distinsă prietenă Adriana Șerb!

Lasă un comentariu