SFIDĂRILE LUI IOHANNIS (VIII) - Exemple de anticorupţie incorectă

Distribuie pe:

„Nu pot să accept discursul anticorupţie de la unul care şi-a tras şase case din meditaţii, răspunzând că din ghinion alţi profesori nu au". (M. Badea, Antena 3)

Când s-a prezentat în faţa electoratului cu sloganul „Lege, nu hoţie", după ce fostul preşedinte Constantinescu lansase de vreo trei ori lupta anticorupţie şi se retrăsese „scârbit" şi învins de „structuri", candidatul prezidenţial Iohannis a lăsat părţii mai credule a românilor impresia că, iată, se ridică în sfârşit un om - care pare integru - împotriva furtului şi minciunii generalizate! Ehei, dragii mei, dar de unde să ştie aceşti conaţionali ai noştri că lucrurile sunt atât de complexe, cu conexiuni atât de afânci, încât se adevereşte şi la noi, nu numai la proverbialii danezi, că într-adevăr ceva „sună" din cale-afară de... putred? Şi astfel, oricât s-ar strădui „incoruptibilul" Iohannis să convingă poporul cu anticorupţia sa incorectă, demarată într-o singură direcţie, a adversarilor politici, nu va reuşi mare „brânză" până când nu vor fi deferiţi Justiţiei atât corupţii noştri, cât şi străinii care i-au corupt.

Astfel, dacă ne este mai greu cu cei străini, pentru că au în spate forţe care ne tot monitorizează la capitolele democraţie şi Justiţie (mergând până acolo încât, presându-ne prin F.M.I, Chevron, Gold Corporation, Bechtel să le cedăm, de s-ar putea, toate bogăţiile noastre naţionale), ajung chiar, sub pretextul Afacerii globale Microsoft, să ne trimită procurori care să colaboreze (sau să coordoneze?) cu D.N.A. pe dosare majore, cu corupţii noştri în schimb, din care vă supun atenţiei doar 5 cazuri „vocale", „pariul" lui Iohannis cu Justiţia se poate spune că este pierdut încă dinainte de a-l lansa pe „piaţă":

1) Fostul preşedinte T. Băsescu, celebru în istoria juridică a ţării prin cele 68 de dosare penale pe care le are (în dosarul Flota, experţii au „demonstrat" că dispariţia navelor româneşti, valorând sute de milioane de $, nu a adus niciun prejudiciu economiei naţionale), tot continuă să râdă zilnic în faţa noastră, la TV, la fel de nonşalant şi sfidător ca atunci când, în 2004, i-a refuzat primarului Iohannis „onoarea" de a veni la Sibiu să îşi primească titlul de cetăţean de onoare, dar i-a propus, în 2009, lui Iohannis să fie prim-ministru! Noi ne încăpăţânăm totuşi să ne întrebăm: după decoraţia pe care i-a acordat-o Iohannis, va primi oare acum T. Băsescu şi nişte „decoraţii" de la Justiţia „lui Iohannis"?

2) Se poate să mai ştim şi noi ce se mai aude cu investigarea acuzaţiei lui Bercea de a fi mituit-o pe

L. Stanciu, de la Î.C.C.J., cu 200.000 euro?

3) L.C. Köveşi, şefa D.N.A., a fost respinsă iniţial de C.S.M. ca procuror general, în 2009, fiind însă reînvestită cu de la sine putere de omnipotentul preşedinte Băsescu, cel care, poate în virtutea de a fi stat şi aceasta „la masă" cu interlopii în devenire, a insistat - şi în 2012 - să fie şefă la D.N.A., funcţie de unde „decimează" astăzi, atunci când nu fuge la Ambasada S.U.A., corupţii din P.S.D. (nu şi din P.D.L.)! Cam aşa i s-a „croşetat" traiectoria profesională, nu prin emoţia concursurilor, celei despre care se spune că ar avea şi cetăţenie americană, în dispreţul Constituţiei, aspect care i-ar conferi protecţia destul de trâmbiţată de oficiali ai S.U.A., mai ales în situaţii când se poate ivi câte unul, ca Bercea, să o mai acuze că i s-ar fi dat şpagă 200.000 euro etc.

4) V. Blaga, şeful campaniei prezidenţiale a lui Băsescu, dar şi a lui Iohannis, este şi el destul de liniştit, de „acoperit", cu toate că, în dosarul EADS, „dincolo" de contractul semnat de M.A.I. cu partea germană în 2004, şi-a luat şi el o parte din halcă.

5) M. Macovei, europarlamentar, este şi ea vizată în dosare că şi-ar fi făcut campaniile cu bani negri proveniţi de la alde G. Sandu, D. Cocoş şi G. Sörös. Practic, moralmente, cazul său este unul stupefiant, cu toate că se declară a fi un simbol înverşunat al anticorupţiei, vituperând că „toate partidele fură şi mint în ultimii 20 de ani", acest „stâlp" al guvernării P.D.L-iste a emis legi cu efecte până azi, ca ministru al Justiţiei generând hoţii prin care Statul Român a fost păgubit cu sute de milioane euro (a se vedea dosarul retrocedărilor) şi încălcând Jurământul Constituţiei (anume că va contribui la „propăşirea spirituală a României") prin aceea că a votat în Parlamentul Europei de pe poziţia pro-avort şi pro-homosexualitate.

Rândurile de mai sus ne arată că „sistemul ticăloşit", care l-a determinat pe fostul preşedinte Constantinescu să se retragă declarându-se „scârbit" şi „învins" de structuri, continuă să-şi întindă tentaculele hrăpăreţe, direct sau indirect, chiar de la „butoanele" regimului Iohannis, în ciuda declaraţiilor pompoase şi propagandistice pe care actualul preşedinte le face despre cât de eficient este în eradicarea jafului şi debandadei naţionale! De fapt, ştiind că aproape toţi „coabitaţii" sunt „o apă şi-un pământ", se poate conchide că, în proiectul (utopic) de schimbare a clasei politice, inclusiv preşedintele Iohannis nu face notă discordantă printre cei care au tras şi trag, prin acte de corupţie România în jos în ultimul sfert de secol...

Lasă un comentariu