Slujbele de Paşti, în afara lăcaşelor de cult!

Distribuie pe:

Patriarhia Română a transmis tuturor lăcaşurilor de cult instrucţiuni ca slujbele de Paşti să aibă loc în afara bisericilor, pentru a se evita supraaglomerarea, dar şi eventualele incendii.

„În cazul în care bisericile se află în curs de restaurare sau renovare, recomandăm evitarea desfăşurării slujbelor, ba chiar interzicerea lor în situaţia în care în lăcaş există şi schele.

Slujbele cu public numeros vor fi supravegheate de persoane numite special de ierarhi, astfel încât acestea să poată interveni în caz de pericol. Imediat după terminarea slujbelor religioase vor fi făcute controale pentru înlăturarea surselor de incendiu.

Preoţii îi vor instrui, la rândul lor, pe enoriaşi despre cum să se comporte în cazul producerii unui incendiu, dar şi să ţină la distanţă de haine, păr, mobilier sau de alte materiale combustibile lumânările. Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor şi a curţilor lăcaşurilor de cult, precum şi a cimitirelor din vecinătatea acestor obiective, în contextul în care asemenea activităţi se desfăşoară, de regulă, premergător Sfintelor Sărbători de Paşti, este interzisă.

În cazul în care slujbele se vor oficia, totuşi, în interior, accesul credincioşilor va fi limitat, pentru a se evita supraaglomerarea, mai ales în bisericile de lemn. Slujbele din interiorul bisericilor se vor ţine cu uşile deschide, iar covoarele sau mochetele şi mobilierul vor fi scoase din zona centrală a lăcaşului de cult", recomandă Patriarhia Română.

Lasă un comentariu