Emisiune numismatică: GUVERNATORI AI BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Începând cu data de 15 aprilie 2016, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) cu tema „Guvernatori ai Băncii Naţionale a României - Ion I. Câmpineanu, Mihail Manoilescu şi Ion I. Lapedatu".

Aversul monedelor redă o imagine de epocă a Cabinetului Guvernatorului din Palatul BNR, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA", stema României, anul de emisiune „2016" şi valoarea nominală, respectiv ,,100 LEI" - moneda din aur, ,,10 LEI" - moneda din argint, şi „1 LEU" - moneda din tombac cuprat, iar reversul, comun tuturor monedelor, prezintă inscripţiile în arc de cerc „GUVERNATORI AI BANCII NATIONALE A ROMANIEI" şi „I.CAMPINEANU-M.MANOILESCU-I.LAPEDATU", portretele celor trei guvernatori ai Băncii Naţionale a României.

Tirajul emisiuni este de 150 seturi, preţul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare) este de 1.920 lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Lasă un comentariu