DASCĂLI MUREŞENI - BATHORI EMILIA IOANA

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 8 iulie 1972 în Luduş, judeţul Mureş. Părinţii: Mihăilă Bircea, tehnician veterinar, şi mama Emilia, contabilă. Este căsătorită şi are un băiat, Arthur Maximilian, elev la Colegiul Naţional ,,Al.Papiu Ilarian". Soţul Zsigmond Bathori este medic stomatolog. A studiat la Liceul Industrial de Chimie din Turda, între anii 1985-1990. A continuat studiile la Grupului Şcolar Sanitar ,,Gh. Marinescu" din oraşul Târgu-Mureş, între anii 1991-1994. A urmat Facultatea de Medicină ,,Victor Papilian"din cadrul Universităţii ,,Lucian Blaga" din Sibiu, între anii 2003-2007, specializarea Asistentă Medicală. În anul 2008 a urmat masteratul la aceeaşi universitate, specializarea Management Sanitar. În anul 2008 a urmat cursurile Modulului de Psihopedagogie din cadrul Universităţii ,,Petru Maior" din municipiul Târgu-Mures.

Şi-a început activitatea didactică în anul 2004, la învăţământul postliceal sanitar, ca maistru instructor. În anul 2010 a devenit titulară la Liceul Teoretic ,,Gh. Marinescu" din Târgu-Mureş. A obţinut definitivatul în anul 2015. În anul 2015 devine profesor specialist, la catedra de medicină generală. A participat la cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, simpozioane naţionale şi internationale, privind exercitarea profesiei de asistent medical: Program transnaţional de îmbunătăţire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din şcolile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziţiei acestora de la şcoală la viaţa activă (2012), Restructurarea sistemului de formare continuă a personalului din învăţământul preuniversitar prin generalizarea sistemului de credite transferabile, (2012), Prevenirea fumatului la gravide, (2014). Cursuri de formator: Formator în educaţia adultului (2010), Formator de auditori ai sistemului de management al calităţii (2012), Formator în Managementul calităţii în serviciile medicale (2012), Formator în domeniul Îngrijirilor Paliative (2015), şi lector naţional al organizaţiei profesionale al asistenţilor medicali din România. Elevii pregătiţi de dânsa, sunt asistenţi medicali de nădejde în ţară şi în străinătate. Au participat la simpozioane naţionale, zonale şi locale având lucrări de înaltă ţinută ştiinţifică.

Pe lângă activitatea de la catedră, doamna profesoară Emilia Ioana Bathori, a participat împreună cu elevii la multe activităţi extracurriculare în cadrul şcolii precum, şi în acţiuni umanitare de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi, şi vizite la Căminul de îngrijire a personelor vârstnice din oraşul Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu