Stagiile clinice ale studenţilor UMF Târgu-Mureş, exclusiv în limba română!

Distribuie pe:

Prin Decizia nr. 1233, din 19 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat, definitiv, câştig de cauză Universităţii de Medicinăşi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, prin respingerea recursului declarat de Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicalăşi Farmaceutică din România, Asociaţia Studenţilor Maghiari din Târgu-Mureş, Asociaţia EMNT EGYSULET şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Astfel, UMF Târgu-Mureş a câştigat procesul în care mai multe asociaţii şi partide politice maghiare din România solicitau anularea standardului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) ca stagiile clinice ale studenţilor să se desfăşoare exclusiv în limba română.

Rectorul UMF Târgu-Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat, pentru Agerpres, că Decizia ÎCCJ încheie un lung şir de procese iniţiate în ultimii 4 ani împotriva instituţiei, legate de Carta UMF, de modul de organizare a activităţii academice şi de aplicarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, toate fiind câştigate de Universitatea de Medicinăşi Farmacie. 

Lasă un comentariu