,,Înţelepciune şi inteligenţă"

Distribuie pe:

Acesta a fost titlul sub care s-a desfăşurat prima Întâlnire Regională a Tinerilor Ortodocşi din oraşul Ungheni şi împrejurimi. Această întâlnire a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Român Târgu-Mureş în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Ungheni, Gimnaziul ,,Emil Drăgan" şi Parohia Ungheni II păstorită de părintele Iulian Suciu.

Casa de Cultură din Ungheni a găzduit un număr impresionant de elevi, cadre didactice şi preoţi din Ungheni, Vidrasău, Cerghizel, Valea Izvoarelor şi Tirimia.

Invitat a fost părintele Sebastian Zăhan, din Turda, care a prezentat cu mult tact catehetic tema întâlnirii, folosind metode cu care au fost captivaţi cei peste 200 de tineri, timp de o oră. Această întâlnire s-a desfăşurat într-o atmosferă plăcută, unde tinerii prezenţi au mai dobândit ,,un indiciu" pentru ca prin înţelepciune să devină mai inteligenţi.

În partea a doua a întâlnirii corul Gimnaziului din Ungheni ,,Andantino", dirijat de doamna preoteasă prof. Dana Gabriela Suciu, a prezentat un frumos moment artistic.

Prezent la activitate, părintele protopop Olimpiu Zăhan a rămas impresionat de reuşita evenimentului, spunând că astfel de activităţi cu tinerii sunt benefice pentru ei şi societate, în prezent, dar mai ales pentru formarea lor spirituală pe viitor, în păstrarea şi promovarea credinţei ortodoxe strămoşeşti.

De asemenea, doamna director Oltean Carolina a apreciat iniţiativa Bisericii de a colabora şi la aceste evenimente cu şcoala, fiind mulţumită de reuşita evenimentului.

După încheierea întâlnirii, tinerii şi participanţii au luat parte la o mică agapă oferită cu mult drag de către Primăria Oraşului Ungheni, condusă de domnul primar Victor Prodan.

Lasă un comentariu