„Finanţarea IMM-urilor. Oportunităţi şi proceduri de accesare a surselor de finanţare externe"

Distribuie pe:

Departamentul de Management-Economie din cardul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii „Petru Maior" din Târgu-Mureş a organizat în data de 20 aprilie 2016 manifestarea cu tema: „Finanţarea IMM-urilor. Oportunităţi şi proceduri de accesare a surselor de finanţare externe". Obiectivele declarate ale acestei întâlniri au căpătat o dublă finalitate: pe de o parte reprezentanţii facultăţii au dorit ca studenţii să beneficieze de informaţii pertinente şi de actualitate în ceea ce priveşte posibilităţile de obţinere a resurselor financiare necesare demarării unor afaceri, iar pe de altă parte, întâlnirea a reprezentat debutul unei colaborări durabile agreate de instituţiile implicate. Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a propus în acest context înfiinţarea unui centru de informare, unde studenţii să poată contacta reprezentanţi ai celor trei instituţii invitate, responsabile cu derularea diferitelor programe de finanţare.

Invitaţii workshop-ului au fost: din partea Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), doamna Daniela Teodora Lupei - director OJFIR Mureş şi domnul Antal Lehel - şef serviciu OJFIR Mureş, din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, doamna Ramona Militaru - şef Birou Regional Mureş şi din partea Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, domnul Török Csaba - şef Oficiu Mureş.

În urma prezentării succinte a programelor de finanţare pe care le derulează cele trei instituţii, în partea a doua a întâlnirii studenţii au fost interesaţi de unele aspecte de detaliu ale posibilităţilor de accesare a fondurilor, astfel că întâlnirea s-a dovedit un prim-pas pentru continuarea unor proiecte demarate în cadrul disciplinelor de studiu din facultate.

Lasă un comentariu