PENSIONARII, UMBRE PLINE DE TRISTEŢE, UMILINŢĂ ŞI SUFERINŢE!

Distribuie pe:

Biografiile lor nu sunt deloc ţipătoare, au întâmpinat ani mulţi şi potrivnici de sărăcie sau de tranziţie bezmetică, au râs, au plâns, au iubit, au suferit, au luptat, au crezut, au iertat de zeci de ori şi au depăşit întotdeauna greutăţile vieţii cu decenţă şi demnitate. Munca lor nu le-a alimentat conturi în bănci. Le-a hrănit doar dorinţa de a trăi şi de a fi acolo unde le este locul lor în societate.

În spatele uşilor lor modeste (cu excepţia celor cu pensii nesimţite de un sistem ticăloşit), în case sau apartamente dărăpănate, cu ziduri măcinate de sărăcie şi roase de timp, cu frânghia de rufe jerpelite în curte sau pe balcon nu se văd frământările, tristeţile, încrâncenările, dezamăgirile şi speranţele lor, promisiunile mereu şi mereu amânate. Umbre grele de tristeţe apasă peste timpuri trecute şi prezente deopotrivă asupra lor. Noţiunea pensionarului de azi presupune prea multe umilinţe, sărăcie şi dispreţ de către o clasă politică acuzată de laşitate, lăcomie, hoţie, prostie, incultură şi nepăsare faţă de durerile pensionarilor al căror vot îl cerşesc sau îl cumpără periodic. Ei, politicienii, au impresia că sunt acolo pe viaţă!

Timpul pare că nu mai are răbdare infinită cu cei pe care îi vezi pe strada zgribuliţi, gârboviţi, aplecaţi cu trăistuţa goală şi sprijiniţi în cârje, în parc sau foarte rar în câte o cafenea depănându-şi amintirile. Cauzele sunt multiple. Una dintre ele cu siguranţă este lăcomia celor care vor să adune cu 7 mâini, ca şi ticăloşia oficialilor cărora le-au crescut burţile şi conturile în bănci, şpaga şi venituri mascate în toate formele posibile, inclusiv prin oneroasa afacere „Panama", celor din cauza cărora această ţărişoară a pierdut toate bogăţiile solului şi subsolului românesc, pământul, pădurile, industria, cercetarea cu toate capacităţile de producţie, învăţământul, sănătatea, escrocheria devenind un stil de viaţă în mai toate sectoarele, mai ales în politică şi economie.

Corupţia a luat proporţii de neînchipuit vreodată, cancer devastator despre care fostul şef al Serviciilor Secrete din SUA, Darren White, într-un interviu acordat publicaţiei Politic Scan, afirmă: „85% din Parlamentul României este corupt, toţi iau mită. Dacă ei ar stârpi corupţia, atunci şi-ar tăia sursa de finanţare. România are o imagine nefavorabilă în lume din cauza liderilor ei. Este sufocată de corupţie. Cei care conduc sunt corupţi, în Parlament şi alte poziţii cheie pe tot cuprinsul ţării. Judecătorii, procurorii, toţi. Noi ştim pentru că am fost acolo şi ştim exact ce se întâmplă. Sunt concentraţi să pună mâna pe tot ce pot."

Exagerat sau nu, cu siguranţă este foarte interesant ceea ce se întâmplă în România (...)! „O groază fără de sfârşit" pentru pensionari, prefigurată precis şi clar de spusele celui care a fost premier al României, EMIL BOC, vinovat de genocid şi dispreţ pentru bătrânii acestei ţări, cel care a hotărât că pensionarii trebuie să trăiască maximum 6 ani, după care să părăsească sistemul pe cale naturală! Mulţumim televiziunilor pentru efortul lor în a ne impune prostul gust, în a ne şoca cu „valoarea" non-valorilor sau cu ştiri de-ţi vine să-ţi iei lumea în cap, pentru că numai astfel ne-au făcut să înţelegem ceea ce a fost şi este generaţia noastră. ADIO ROMÂNIA! AI FOST UN VIS FRUMOS.

Ce o să se întâmple cu generaţia tânără, pensionarii care urmează peste un an, zece sau treizeci de ani? Previziunile sunt sumbre. Păcat de această generaţie inteligentă, poate mai inteligentă decât generaţia noastră, dar lipsită, în general, de cunoştinţe civice elementare, de reguli de bune maniere, dar mai ales lipsită de respect pentru pensionari. Este o generaţie uşor de manipulat deşi este inteligentă. Aici este paradoxul. Şi nu-şi iubeşte ţara! Stau şi mă întreb cum noi, cum fraţii noştri, profesorii de azi, bunicii, nu pot face nimic pentru această generaţie?

Lasă un comentariu