Semnal civic - UNPR Mureş susţine depolitizarea administraţiei locale

Distribuie pe:

Recent, Valeriu Steriu, preşedintele UNPR, a declarat că România are nevoie de o depolitizare reală nu doar la centru, ci şi în administraţia publică locală. Acesta a precizat că „depolitizarea trebuie dublată şi de identificarea unor oameni care vin din mediul privat, oameni care au înţeles pe propria lor piele ce înseamnă să ai dureri de cap din cauza unei administraţii care, uneori, nu înţelege fenomenul economic. Depolitizarea trebuie să vină şi de la centru şi din plan local. Aceasta poate veni chiar prin alegeri pentru că, de multe ori, alegerile identifică oameni care nu au făcut politică şi care, chiar dacă vin pe un vehicul politic, pot fi primari cu priorităţi mai degrabă administrative decât politice". Mă bucură abordarea preşedintelui nostru, cu atât mai mult cu cât şi noi, progresiştii târgumureşeni avem un program politic original, bazat pe o depolitizare reală şi totală în administraţie. Mişcarea Civică Comunitară, esenţa ofertei politice a UNPR Târgu-Mureş, nu are o afiliere politică, iar afilierea politică nici n-ar putea împiedica participarea civică. MC2-urile nu sunt subordonate Consiliului Local, iar consilierii nu pot decât coordona activitatea acestora. MC2 este un proiect care poate fi aplicat în orice localitate (de la comună, la oraş sau municipiu) dar, pentru verificarea modului de implementare, am decis ca Târgu-Mureşul să fie centru pilot.

MC2-urile nu sunt structuri deliberative, în sensul stabilit de către Legea Administraţiei Publice Locale. Ele sunt forme ale democraţiei directe, cetăţeneşti, care doresc să implice omul simplu în mecanismul decizional, atât prin votul electronic, cât şi prin structurile MC2 , organizate la nivelul celor 30 de unităţi şcolare din oraş.

În altă ordine de idei, anunţ prietenii şi simpatizanţi noştri că BPP al UNPR Mureş a isprăvit validarea candidaturilor pentru scrutinul din iunie. Mai mult, pe 6 mai, de la orele 18.00, la Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Mureşul va avea loc lansarea candidaţilor noştri, lansare la care participă şi Valeriu Steriu, preşedintele UNPR.

Lasă un comentariu