La 112, ajutorul nostru poate fi vital pentru salvarea unei vieţi!

Distribuie pe:

Serviciul voluntar pentru apeluri de urgenţă din cadrul Municipiului Târgu-Mureş atrage atenţia asupra importanţei colaborării cetăţenilor cu Dispeceratul Integrat 112, în timpul unei urgenţe. „Capacitatea dumneavoastră de a coopera cu un operator 112 şi cu dispecerii de la poliţie, ambulanţă sau pompieri poate fi hotărâtoare în momentul apariţiei unui caz de urgenţă", se arată în comunicatul dat publicităţii de conducerea Dispeceratului, care precizează care sunt paşii de urmat în asemenea situaţii:

„Furnizaţi operatorilor 112 cât mai multe informaţii despre evenimentul respectiv. În cazul unui accident rutier, specificaţi, cu exactitate, locul unde s-a produs accidentul, numărul maşinii, numărul total al persoanelor implicate în accident, dacă sunt scurgeri de carburant pe carosabil, dacă persoanele sunt blocate în autovehicul, dacă sunt conştiente sau nu. Oferiţi informaţii reale. Nu exageraţi situaţia. Nu vă temeţi să susţineţi veridicitatea şi seriozitatea cazului de urgenţă. Urmaţi instrucţiunile serviciului de urgenţă! Nu închideţi telefonul la 112 decât dacă vi se spune să o faceţi!"

Dintre toate informaţiile furnizate la 112, cea mai importantă este precizarea, cu exactitate, a locului unde s-a produs incidentul, altfel este posibil ca Dispeceratul 112 să nu poată trimite echipaje acolo unde este nevoie. Precizarea este determinantă deoarece, dacă se întrerupe convorbirea, operatorul va şti locul incidentului. „Dacă vă aflaţi într-o zonă necunoscută şi nu ştiţi adresa unde s-a petrecut incidentul pe care îl anunţaţi, căutaţi câteva puncte de reper care s-ar putea să ajute la stabilirea locului respectiv, de exemplu: intersecţiile, clădiri semnificative, persoane din zonă care ştiu adresa. Se interzice utilizarea numărului 112 în scopuri ce nu prezintă apeluri de urgenţă! Atenţie! Un apel fals poate împiedica sau întârzia o ambulanţă să ajungă la tine sau la cineva drag ţie. Un minut contează în salvarea unei vieţi" - avertizează reprezentanţii Dispeceratului Integrat de Urgenţă.

Precizăm că, potrivit datelor oficiale, anul trecut, la Târgu-Mureş, din totalul de 544.624 de apeluri la 112, peste 400.000 au fost apeluri nejustificate.

Lasă un comentariu