Dragi veterani de război

Distribuie pe:

Cu ocazia zilei Dv. aniversare - 29 aprilie - membrii Filialei „Avram Iancu" ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere vă urează „La mulţi ani, sănătate şi o viaţă liniştită alături de cei dragi."

Se împlinesc 75 de ani de când aţi primit istoricul ordin de luptă: „Ostaşi, vă ordon: treceţi Prutul!" şi v-aţi avântat cu vitejie şi eroism pentru refacerea hotarelor sfinte ale Ţării. Aţi străbătut un drum lung de mii de kilometri, ce a rămas jalonat cu trupurile neînsufleţite ale camarazilor noştri.

V-aţi târât prin noroi şi zăpadă sub ploaia de gloanţe vrăjmaşe, pe coate şi în genunchi, v-aţi apropiat de tranşeele duşmane, ziua şi noaptea, aţi asaltat cazemate şi clădiri din care se revărsau rafale ucigaşe, aţi trecut râuri şi munţi prin baraje de artilerie şi aviaţie. V-a fost viaţa permanent în pericol, temerari şi bravi veterani de război. Dar niciodată nu aţi învinuit Ţara că v-a trimis la hotarul dintre viaţă şi moarte.

Vouă vi se datorează înfrumuseţarea chipului oştirii române cu laurii izbânzii şi ai stindardelor tricolore ale militarilor cu cele mai înalte distincţii de război.

Dar nu aţi pretins onoruri şi răsplată.

Consider că Ţara şi noi am făcut prea puţin pentru sacrificiul de care aţi dat dovadă.

Cuvintele sunt palide pe lângă măreţia acţiunilor voastre. Istoria vă va păstra faptele, iar memoria nesfârşitelor generaţii de români - numele - întru amintirea şi cinstirea voastră în veşnicie.

Mă închin cu gândul şi cu inima ca la o icoană vie faţă de Dv., vrednici veterani de război - care în pofida vremurilor ostile înfruntate aţi depăşit sau vă apropiaţi de venerabila vârstă de 100 de ani, rugând pe bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi bucurii.

Lasă un comentariu