ARE ROMÂNIA ÎN SUFLET

Distribuie pe:

Trăieşte la Paris de o bună bucată de vreme, este de meserie sculptor şi se numeşte Cristian Breazu şi nu s-a considerat niciodată departe de ţarăşi spune că este mândru pentru că face parte dintr-un popor care dă omenirii genii. Soţia sa, Monica Breazu, se ocupă la Paris de cărţi rare şi este alături de maestru la bine şi la greu. Ei spun că în inima lor încape toată România. Sunt oameni primitori pentru românii care le trec pragul şi vorbesc despre România la superlativ.

Iatăce declara sculptorul Cristian Breazu, găsit în atelierul său din Paris, din cartierul artiştilor. La cei 73 de ani se simte în formă creativăşi munceşte zilnic. „Nu există nici în ştiinţă, nici în artăşi nici în sport performanţă fără efort zi şi noapte, fiindcă cine îşi simte valoarea trebuie să o susţină, să o emancipeze, să o cultive… Sunt mândru că fac parte dintr-un popor care dă genii lumii."

La rândul ei soţia artistului, Monica Breazu, declara: „Am îndrăgit această meserie care este foarte veche. Fără pasiune n-aş pune atâta suflet. Multe din fondurile bibliotecii de aici se aseamănă cu cele din România datorită relaţiilor dintre România şi Franţa. M-am ocupat de poeţi şi artişti români care au însemnat ceva pentru ţara noastră. E foarte greu să fii soţie de artist, dar merită. El e în atelier şi îl aud ciocănind, bocănind, şi această muzică rezultată din sculptură îmi creează o stare de efervescenţă, o atmosferă de lucru extraordinară."

Referitor la mesajul către România, aceasta spunea: „Iubita mea Românie, te sărut, să fii fericită, sa fii novatoare, să fii într-un continuu progres", încheind cu versurile lui Mihai Eminescu „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie, / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?".

Lasă un comentariu