Drept la replică

Distribuie pe:

Stimaţi colegi de breaslă,

Vă mulţumesc pentru oportunitatea oferită, deontologic, de a mi se publica dreptul la replică, ca urmare a comunicatului de presă din data de 12 aprilie 2016, făcut de DNA-ul din Târgu-Mureş, care a anunţat arestarea mea în flagrant pentru acuzaţia de şantaj, pe motiv că aş fi făcut presiuni asupra unui candidat înscris în cursa electorală pentru scaunul de primar al unei comune din judeţul Mureş, ca acesta să accepte să-i sprijin candidatura în ziarul pe care îl conduc în calitate de patron media şi jurnalist, în caz contrar l-aş fi servit pe contracandidatul său, pe care îl ajutasem în campania electorală din 2012, ca să câştige alegerile în defavoarea denunţătorului.

Dacă cineva ar fi citit comunicatul DNA cu atenţie, ar fi realizat imediat că acuzaţia ce mi se aduce nu e doar cusută cu aţă albă, dar e la limita grotescului, pentru că articolul din Codul Penal spune limpede în toate cele 3 paragrafe ale sale, că atunci când urmăreşti săşantajezi pe cineva îi vrei răul, în niciun caz binele, iar în acest caz, aşa cum a fost prezentat de către DNA, reiese limpede că eu i-aş fi vrut binele denunţătorului... cu forţa (!!!)... (căci doar îi solicitasem denunţătorului să-mi plătească serviciile pe care i le ofeream ca să-l ajut în actuala campanie electorală, ca să-şi facă o strategie electorală, necesară pentru a reuşi să ajungăşi el primar al comunei respective, nu?)... ceea ce este de-a dreptul hilar! Concluzia asta are însă acum la bazăşi respingerea cererii DNA-ului, de arestare pentru 30 de zile, atât de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş, cât şi în apel, de către judecătorul de la Curtea de Apel Mureş.

Prin urmare, prin intermediul acestui drept la replică, îi solicit, cu respectul cuvenit şefei DNA-ului, Laura Kovesi, ca din banii solicitaţi Parlamentului şi pe care doreşte să-i investească în tehnică de ascultare a convorbirilor, să investească o parte şi pentru cursarea şi pregătirea angajaţilor DNA, trimiţându-i să participe la câteva training-uri şi cursuri ce ţin de tehnicile de negociere şi de vânzare a unui produs.

Şi pentru că am fost acuzat de procurorul Ioan Ardelean, de la DNA Târgu-Mureş, că din cauza unor jurnalişti ca mine, care ne implicăm ca strategi în campania electorală, ajung în scaunul de primari doar oameni şantajabili, doresc să-l întreb public, oare ce rol joacă instituţia DNA-ului din Târgu-Mureş, dacă aceasta îşi anunţă cu surle şi trâmbiţe, doar acum, în prag de campanie electorală, succesul deschiderii unor noi mari dosare penale, deschise doar pe numele unor candidaţi la aceste alegeri locale?

Şi cum respectivul procuror ştia căşi eu urma să candidez la funcţia de primar al unei comunităţi, îmi permit să-l mai întreb, oficial, interesele cui serveşte DNA-ul, în ziua de azi?

Cu stimă, Julien Tănase

Lasă un comentariu