„ZIG-ZAG" - Volumul 2

Distribuie pe:

Recidivând, doctorul Octavian G. Pleșa a dat cititorilor săi un al doilea volum din lucrarea sa „Zig-zag". Lansarea a avut loc miercuri, 27 aprilie 2016, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

Pentru a fi prezentată lucrarea „Zig-zag" a fost invitat profesorul doctor Mihai Suciu de la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. Cartea este un gen de călătorie pe meridianele pământului, scoțând în evidență locuri, oameni, obiceiuri, de aceea autorul spunea că a sărit de la una la alta ca într-un zig-zag. Un fel de turism care, așa cum spunea prezentatorul, este de mai multe feluri: cultural, comercial, economic, dar și politic. Lucrarea reprezintă satisfacția omului de știință care nu scrie de plăcere, ci scrie, așa cum se arată în carte: „Scriu că mă doare sufletul de ceea ce văd. Am avut speranța că vor apărea alți zori și m-am avântat în primele rânduri în '89 ca să scăpăm de caracatița acelor vremuri. Din păcate am omorât caracatița, dar au rămas tentaculele." Apoi, prezentatorul cărții face și alte precizări atât la autor, cât și la aceasta a doua lucrare.

În încheiere, a luat cuvântul autorul Octavian G. Pleșa: „Într-adevăr este zig-zag pentru că, după cum vedeți, vorbesc de Thailanda, când vorbesc de Târgu-Mureș, când vorbesc de alte și alte locuri pe unde am umblat. Dar există date că ceea ce am scris are o semnificație deosebită, este un îndemn către tineri ca sa ia exemplu."

Între cele două coperți ale prezentei lucrări sunt cuprinse un număr de 22 de capitole din care redau doar câteva: „Drumuri, drumuri", „În orașul lui Nea Mărin", „Găina", „Thailanda", „Păreri", „Shangai" etc. Lucrarea mai cuprinde un număr de 17 pagini cu fotografii care redau activitatea omului de știință Octavian G. Pleșa, toate fiind colorate, iar coperta cărții a fost realizată de Teofil Câmpean, redactarea de Bordi Imola, iar tehnoredactarea și design-ul de Brăduț Associated SRL-D.

Încheiem cu ceea ce spune autorul la sfârșitul acestui volum: „Oamenii urăsc adevărul. Din fericire, adevărului nu-i pasă."

După cum afirmă autorul urmează alte trei volume pe care le are în lucru, iar al treilea volum de zig-zaguri urmează să fie lansat în luna iunie.

 

Lasă un comentariu