SINGURĂTATEA NE ÎMBOLNĂVEȘTE DE INIMĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință britanici de la Universitățile din York, Liverpool și Newcastle, citați de descopera.ro, susțin că singurătatea și izolarea socială cresc riscul dezvoltării bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral, acestea având asupra inimii efecte asemănătoare cu anxietatea sau stresul de la locul de muncă.

„În cercetarea noastră, am analizat 23 de studii relevante făcute în acest sens, în care au fost implicați peste 181.000 de adulți. În acest grup au fost înregistrate 4.628 de cazuri de îmbolnăviri cardiace și 3.002 atacuri vasculare cerebrale.

Astfel, am constatat că există o legătură între singurătate și izolare și cazurile de boli cardiovasculare. Riscul dezvoltării unei boli la nivelul inimii crește cu 29% în cazul unei persoane singure, iar cel legat de producerea accidentului vascular cerebral se mărește cu până la 32%.

Există, fără dubiu, o legătură între relațiile sociale aproape inexistente și dezvoltarea unor afecțiuni cardiace. Rezultatele arată că în cadrul eforturilor de reducere a riscului apariției unei boli cardiovasculare ar trebui integrate și detaliile legate de singurătate și izolare socială.

Le recomandăm medicilor să își încurajeze pacienții să adopte un stil de viață din care relațiile sociale să nu lipsească și să le reamintească constant despre importanța interacțiunii cu cei din jur.

 

Lasă un comentariu