CNADNR nu prea execută lucrări, dar are…peste 1.100 de şefi!

Distribuie pe:

În şedinţa din 21 aprilie a.c., consilierii judeţeni mureşeni au aprobat încadrarea drumurilor judeţene pe niveluri de viabilitate şi de intervenţie pe perioada de iarnă.

Potrivit actului normativ, judeţul Mureş dispune de o reţea ce cuprinde 42 de drumuri judeţene, iar sectoarele pe care este necesară întreţinerea pe timp de iarnă totalizează 706,828 km.

Nivelul de viabilitate al unui drum pe timp de iarnă caracterizează modul de organizare privind programul de lucru, dotarea cu utilaje şi intervalele de timp maxim necesare intervenţiilor.

Încadrarea drumurilor pe niveluri de viabilitate în timpul iernii se face în funcţie de clasa tehnică, traficul mediu zilnic anual şi de importanţa economică şi administrativă a drumurilor.

Întrucât anul trecut a fost finalizată asfaltarea drumului judeţean DJ 135 Târgu-Mureş - Miercurea Nirajului - Măgherani - limită judeţ Harghita şi a drumului judeţean DJ151C Zau de Câmpie - Valea Largă - limită judeţ Cluj, acestea au trecut la un nivel superior de viabilitate. 

Lasă un comentariu