Dascăli mureşeni - DANIELA AURELIA STAN

Distribuie pe:

Într-o zi frumoasă de toamnă, 16 octombrie 1977, a venit pe lume, în oraşul Târgu-Mureş, Daniela-Aurelia, cea de a doua fiică, dintre cei patru copii, aducând bucurie în casa părinţilor ei, oameni dornici să ofere copiilor lor tot cei mai bun în viaţă. Tânăra Daniela Aurelia Budian, a urmat clasele primare şi gimnaziale la Şcoala Generală din Iernut, între anii 1984-1992, unde a avut dascăli deosebiţi, ceea ce a determinat-o să îmbrăţişeze această profesie. Cea mai mare parte a vacanţelor o petrece în Lechinţa, satul de origine al părinţilor. În anul 1997 se căsătoreşte cu Dănuţ Stan, având două fete, Cosmina-Mădălina şi Alesia-Nicola.

Activitatea didactică şi-a început-o în luna noiembrie 1997, la Şcoala Generală din Iernut, ca profesoară suplinitoare la catedra de biologie. În această perioadă, a fost îndrumată de dascălii Ovidiu Cormoş şi Elena Dudilă, pe drumul instrucţiei şcolare, şi pentru cunoaşterea şi îndrăgirea tradiţiilor şi a folclorului românesc. A suplinit ca învăţătoare la şcolile din Sfântu-Gheorghe, Cipău, şi ca educatoare în satul Şeulia de Mureş. La îndemnul profesorilor Horaţiu Moldovan, director, şi Elisabeta Demeter, director adjunct, la Şcoala Gimnazială din Iernut, a devenit studentă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Babeş-Bolyai" din municipiul Cluj-Napoca.

Împreună cu elevii a fost prezentă la concursuri de creaţie literară şi matematică şi la activităţi cultural-artistice organizate local şi în judeţ.

Ca dascăl a considerat că cinstea, omenia, tenacitatea şi dârzenia sunt cele mai importante calităţi, pe care le-a moştenit de la părinţi, şi pe care doreşte să le transmită elevilor ei şi celor două fete, pe care le creşte cu multă dragoste, şi doreşte s-o urmeze în cariera aleasă.

 

Lasă un comentariu