MARIAJUL CREŞTE INCLUSIV ŞANSELE DE RECUPERARE ÎN LUPTA CU CANCERUL

Distribuie pe:

Oamenii britanici de ştiinţă de la University College din Londra, citaţi de descopera.ro, susţin că mariajul şi relaţiile stabile de lungă durată cresc şansele de recuperare în lupta cu cancerul, menţin sănătatea şi asigură prosperitatea şi satisfacţia pe plan intim.

„În general, oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi decât celibatarii, dar este de ajuns şi să ai o relaţie stabilă, de lungă durată, chiar dacă aceasta nu s-a legalizat, pentru a lupta cu mult mai mare eficienţă inclusiv cu cancerul.

Mai multe studii arată că persoanele care se află într-un mariaj sau într-o relaţie stabilă au tendinţa de a fuma mai puţin, de a bea cantităţi mai reduse de alcool şi de a mânca mai sănătos. Astfel, mariajul ajută la evitarea afecţiunilor precum diabetul, problemele respiratorii şi cele de natură cardiovasculară. De asemenea, existenţa unor sume de bani comune ajută, prin faptul că diminuează stresul, iar oamenii sunt mai încrezători şi, implicit, mai sănătoşi.

Totodată, o relaţie stabilă şi fericită poate creşte speranţa de viaţă. Soţii şi soţiile au cu 10 - 15% mai puţine riscuri de a muri prematur decât ceilalţi oameni. O posibilă explicaţie este aceea că, aflându-se într-o relaţie, oamenii tind să aibă grijă unul de celălalt mai mult, în special de sănătate. Cheia este ca relaţia sau mariajul să meargă bine, căci, în caz contrar, certurile şi divergenţele frecvente cu partenerul de viaţă pot creşte riscul de deces prematur.

Se spune că nu trebuie să dai iubirii un preţ, dar s-a demonstrat că persoanele care sunt căsătorite şi au un mariaj de lungă durată au şi o situaţie financiară mult mai bună decât majoritatea celor care trăiesc singuri. Acest lucru se datorează faptului că familia dispune de venituri puse la comun şi că, în echipă, toate investiţiile ating un nivel superior.

Beneficiile căsătoriei asupra sănătăţii ating şi nivelul sănătăţii mintale, astfel că oamenii care se află într-o relaţie stabilă sunt mai puţin predispuşi depresiei, la fel cum sunt mai puţin expuşi exceselor în ceea ce priveşte consumul de alcool sau de droguri, întrucât un partener de viaţă înseamnă sprijin şi încredere. Beneficiile de natură psihologică ale căsătoriei sunt mai pronunţate în cazul bărbaţilor, asta pentru că femeile au, în general, legături de prietenie şi în afara cuplului.

Nu în ultimul rând, viaţa sexuală devine mult mai satisfăcătoare, demonstrându-se ştiinţific că oamenii căsătoriţi de mulţi ani au o viaţă sexuală mult mai activă decât cei care au relaţii recente sau cei care nu au un partener stabil", explică specialiştii britanici. 

Lasă un comentariu