Încă cinci blocuri de locuinţe propuse pentru termoizolare

Distribuie pe:

Consilierii locali târgumureşeni au aprobat, în şedinţa din 14 aprilie, documentaţia tehnică pentru termoizolarea şi reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe situate la următoarele adrese din municipiu: Aleea Cornişa nr. 32, strada Moldovei nr. 10, strada Argeşului nr. 16, Aleea Carpaţi nr. 47, strada Gheorghe Doja nr. 46.

„Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru termoizolarea blocurilor respective, urmând a fi introduse în programul de cofinanţare din fonduri europene POR 2014-2020. Având în vedere că procedurile de evaluare a cererii de finanţare sunt extrem de complexe şi de durată, şansa ca aceste proiecte de reabilitare să poată fi implementate până la finele anului 2016 este ca primăria să demareze procedurile de licitaţie pentru contractarea lucrărilor, în paralel cu formalităţile de asigurare a cofinanţării de 60% din fonduri europene. În opinia noastră, o astfel de abordare s-ar concretiza într-un sprijin efectiv pentru membrii asociaţiilor de proprietari, respectiv, ar exista şanse reale de reabilitare, în acest an, a celor peste 200 de apartamente din blocurile respective. În cadrul programului, asociaţia de proprietari plăteşte 25% din cheltuieli, primăria - 15%,

iar 60% din cheltuieli sunt asigurate, după cum am menţionat, din fonduri europene", a detaliat, pentru cotidianul nostru, ing. Dumitru Rus, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Mureş.

Curs de calificare în meseria de administrator imobile

Liga Asociaţiilor de Proprietari Mureş a iniţiat o colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor pentru autorizarea şi organizarea unui curs de calificare în profesia de administrator imobile. „Diplomele eliberate la absolvirea cursului sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice", a precizat ing. Dumitru Rus, preşedintele Ligii, invitându-i pe cei interesaţi să se adreseze, pentru informaţii suplimentare, la tel. 0728852437 sau la sediul de pe strada Gh. Doja nr. 9, etaj 3, camera 94.

Primăria luptă pentru a deveni custodele pădurii

La începutul acestui an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a emis un Ordin prin care Pădurea Municipiului Târgu-Mureş (pădurea de la Platoul Corneşti) a fost declarată sit de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în Europa. Primăria intenţionează să ia în custodie aria protejată „Pădurea Târgu-Mureş" (care este proprietatea Municipiului), sens în care consilierii locali au aprobat demararea procedurilor şi constituirea unui grup de lucru pentru pregătirea unui plan de management corespunzător, care să satisfacă dezvoltarea urbană a oraşului în armonie cu protejarea naturii, apreciindu-se că municipalitatea dispune de baza materială, personalul şi cunoştinţele necesare pentru a îndeplini criteriile de custode. Se are în vedere inclusiv posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru realizarea lucrărilor prevăzute în acest plan.

Scutiri de taxe la „Zilele Târgumureşene"

Creatorii populari, artizanii şi artiştii plastici, producătorii de produse tradiţionale (turtă dulce, miere de albine etc.) care comercializează produsele proprii la „Zilele Târgumureşene" şi alte manifestări organizate în anul 2016 sunt scutiţi de la plata taxelor de ocupare a domeniului public. Consilierii târgumureşeni au aprobat scutirea de la plata acestor taxe şi pentru librării şi cei care comercializează cărţi, pentru standurile oraşelor înfrăţite şi alte organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi în scop caritabil.

Lasă un comentariu