Când hormonii o iau razna

Distribuie pe:

Doi adolescenţi şi-au rugat tatăl să-i lase să vadă un film... foarte popular. Avea câteva secvenţe mai deocheate, dar cei doi credeau că acestea n-aveau să conteze mai mult decât povestea în sine şi decât jocul actorilor. I-au cerut tatălui lor să lase ştacheta mai jos, măcar cu acel prilej, iar el le-a promis că va lua în considerare dorinţa lor.

În seara următoare, când s-au întâlnit cu toţii pentru a discuta despre problema cu filmul, tatăl a pus pe masă o farfurie cu negrese.

- Ştiţi, a spus el, că aici, în casă, folosim cele mai bune ingrediente atunci când facem "„negrese" - ouă, cacao, făină, lapte şi nuci. Puteţi mânca oricât de multe, dar trebuie să vă spun că, de data aceasta, am lăsat ştacheta puţin mai jos şi am pus în aluat un pic, doar un pic, de rahat de câine. Nu văd de ce v-ar incomoda. Luaţi şi mâncaţi!

Bănuiesc că vă daţi seama că nu s-a atins nimeni de negrese!

În completarea celor arătate mai sus, adaug că părinţii se fac vinovaţi de hule atunci când nu astupă „ferestrele" şi „uşile", adică ochii şi urechile copiilor lor, ca să nu intre cuvintele cele porcoase, cântecele drăceşti, filmele şi revistele pornografice. Sfinţii Părinţi ne spun că, din cauza acestor păcate, Dumnezeu îngăduie diavolului să ne ispitească pentru a surpa mândria omului, căci toate relele de la mândrie pornesc. Dacă ne smerim cu adevărat înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor, îi ardem pe draci, îi alungăm departe de noi şi primim iertare de la Dumnezeu.

Din volumul „DURERI NESPOVEDITE", în curs de apariţie la Editura „VATRA VECHE"

Lasă un comentariu