REVEDERE DUPĂ ŞASE DECENII

Distribuie pe:

După trecerea celor şase decenii de la absolvirea celor zece clase al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" (fost liceu de băieţi), promoţia 1955-1956, la 60 de ani de la absolvire, Octavian Gh. Pleşa şi Ilarie Gh. Opriş, foşti absolvenţi al prestigiosului colegiu târgumureşean, s-au hotărât să se revadă pentru a-şi aminti de anii de liceu.

Aşadar, în a şaptea zi a lunii lui Florar a anului 2016 la strigarea catalogului celor două clase A şi B au răspuns „prezent" un număr de 18 absolvenţi din cei aproximativ 84-85. De-e lungul activităţii acestor absolvenţi ei au practicat ingineria, profesoratul, medicina, dreptul, aviaţia, ca ofiţeri etc. Astăzi toţi cei prezenţi la revedere sunt pensionari cu tâmplele albe şi cu nepoţi şi au onorat prezenţa venind din Bucureşti, Arad, Deva, Cluj-Napoca, Luduş, Târgu-Mureş etc.

Rolul de diriginte a fost „jucat" de către profesorul Vasile Şandor de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş.

Înainte de strigarea catalogului ex. dirigintele, profesorul Vasile Şandor, s-a adresat „tinerilor" absolvenţi cărora le-a spus: „Nu pot decât să vă felicit pentru vârsta dumneavoastră, să vă doresc, în continuare, viaţă lungă, să aveţi sănătate să puteţi să vă reîntâlniţi cât mai des şi cu cât mai mare bucurie, pentru că am văzut că deja este o mare bucurie că v-aţi reîntâlnit."

A continuat cu strigarea catalogului celor două clase şi fiecare când şi-a auzit numele şi-a expus în câteva cuvinte propria autobiografie cu toate întâmplările care au avut loc în perioada cât au fost activi. A urmat la statuia patronului spiritual al colegiului din Târgu-Mureş poza de grup pentru a fi o dovadă a revederii acestei promoţii după şase decenii de la absolvire, după care, la un pahar de vin bun s-au întreţinut colegial, iar absolventul Ioan Aurel Dan a delectat foştii colegi cu câteva cântece populare de pe Valea Gurghiului unde îşi are obârşiile.

Lasă un comentariu